OVO SU USLOVI ZA ULAZAK U CRNU GORU! Od ponoći državljanima Srbije dozvoljeno putovanje, moraju da poštuju sledeća pravila

V. K.

14. 08. 2020. u 22:07

ОВО СУ УСЛОВИ ЗА УЛАЗАК У ЦРНУ ГОРУ! Од поноћи држављанима Србије дозвољено путовање, морају да поштују следећа правила

Foto: N. Fifić

I zvanično u Crnu Goru od ponoći moći će da uđu rezidenti iz SAD-a, Srbije, tzv. Kosova, Albanije i Severne Makedonije uz PCR ili ELISA test, ne stariji od 72 sata, saopštili su iz Nacionalnog koordinacionog tela za zarazne bolesti.

Odlučeno je da se omogući ugostiteljskim objektima, koji imaju dozvolu, rad do jedan sat iza ponoći.

- U predlogu Instituta za javno zdravlje navodi se da je ublažavanje mera koncipirano uvažavajući trenutni nivo obolevanja od novog koronavirusa u Crnoj Gori i zemljama okruženja te nakon konsultacija sa predstavnicima turističke privrede i udruženja hotelijera i ugostitelja, naveli  su iz NKT-a. Rezidenti Iz SAD i regiona kao i držiavljani Crne Gore koji su boravili u navedenim državama i pokrajini Kosovo mogu ući u Crnu Goru uz sledeće uslove: da poseduju negativan rezultat PCR testa na novi koronavirus (SARS-CoV-2) ili pozitivan rezultat antitela na novi koronavirus (SARS-CoV-2) klase IgG dobijen ELISA serološkim testom. Da su testovi izdati od registrovane laboratorije i nisu stariji od 72 sata u trenutku ulaska u Crnu Goru. Da u periodu od 15 dana pre ulaska u Crnu Goru nisu boravili u nekoj od država iz kojih nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru. Obaveza posedovanja testa iz st. 2, 3 i 4 ovog člana ne odnosi se na decu do navršene pete godine života.

Rezidenti država iz kojih nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru mogu ući u Crnu Goru iz navedenih država (SAD, Srbija, "Kosovo", Albanija, BiH i Severna Makedonija) pod jednakim navedenim uslovima kao i rezidenti navedenih država ukoliko su u nekoj od navedenih država boravili najmanje 15 dana pred ulazak u  Crnu Goru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (23)

Sonja

14.08.2020. 23:23

Objasnite ljudima kako "pozitivan elisa test na antitela". To moze da ima samo osoba koja je prelezala koronu. Sta da radimo mi sa tim testom koji pokazuje da smo negativni na antitela ali i na infekciju?? Da li su oni normalni, kako POZITIVAN ELISA TEST??

Tamara

15.08.2020. 08:40

@Sonja - Slazem se, apsolutno nisu normalni i nevidjeno su bezobrazni. Juce smo ishitreno privatno uradili Elisa test u nadi da ce biti kako su govorili celoga dana da bi za ovih preostalih par dana odmora mogli sa vidimo porodicu, ali odjednom se pojavljuje pozitivan IgG?! Katastrofa. Bitno je da iz Cg opet moze bilo ko i bez bilo kakvog testa.

Jelena

14.08.2020. 23:27

PCR test je 6000 din., čeka se, zakazuje se. Drugi test pokazuje prisustvo antitela što znači da smo "preživeli" Covid 19. Hvala Crna Goro što si nam "otvorila granice".

Opaki Is Back

14.08.2020. 23:29

Idite, Srbi, tamo gde jedva cekaju da vas ponizavaju i iakoriscavaju. Pogledajte oko sebe, osim malo mora i kamenja, oni nemaju nista, a jedva cekaju vase evre, da vam uzmu za lezaljku, parking, krevet, u vama vide samo novcanice. Budite pametni, ne punite dzepove Milu, njegova milostinja u vidu otvaranja granica zarad spasavanja sezone vama ne treba

Ilija

14.08.2020. 23:52

Halo Ljudi pa niste valjda ostali bez pameti ,KUDA U C. Goru.Neka kod Mila idu Amerikanci, vi Srbi niste dobon dosli ,kupajte na Dunavu,cekajte bolja vremena pogotovo sada u ovoj situaciji.

Goxy

15.08.2020. 13:29

Naravno opsta frka da se istestiramo i pozurimo dole,nemamo preca posla,ha,ha...vi sto imate dole nekretnine prodavajte to i nazad...nece to biti vise nikada isto...