SVEDOCI GA NISU PREPOZNALI: Vukotić neće odgovarati za pokušaj ubistva navodnih "kavčana"

S. ĐOKIĆ

30. 07. 2020. u 06:20 >> 04:33

KOTORANIN Jovan Vukotić i njegov prijatelj Milić Minja Šaković iz Podgorice neće odgovarati za pokušaj ubistva dvojice pripadnika "kavačkog klana", Miloša Radonjića i Vojina Stupara.

СВЕДОЦИ ГА НИСУ ПРЕПОЗНАЛИ: Вукотић неће одговарати за покушај убиства наводних кавчана

Foto: Arhiv VN

 Vukotić neće odgovarati ni za pokušaj ubistva Tamare Zvicer, supruge navodnog vođe tog klana, Radoja Zvicera.

To je odlučilo Više državno tužilaštvo Crne Gore, koje je u oba predmeta donelo naredbu o obustavljanju istrage, saopštili su medijima Vukotićevi pravni zastupnici.

Vukotić se sumnjičio da je sa Milićem Minjom Šakovićem i sada pokojnim Igorom Dedovićem pokušao da ubije dvojicu navodnih "kavčana". U svojoj odbrani tvrdio je da nema ništa sa tim događajem, kao i da u vreme pucnjave uopšte nije bio u Crnoj Gori. Tokom istrage saslušani su i svedoci, koji su potvrdili te njegove navode, kao i oštećeni, koji nisu prepoznali Vukotića kao osobu koja je pucala - objašnjavaju upućeni u slučaj na osnovu kojih dokaza je obustavljen postupak protiv Vukotića.

A ko će odgovarati što je Vukotić prekjuče, kako se to ispostavilo, nezakonito uhapšen, nakon što je napustio spuški zatvor, pitali smo direktora policije Crne Gore Veselina Veljovića.

POTERNICA

POTERNICA kotorskog Osnovnog suda za Vukotićem i dalje je na snazi i to do 19. septembra kada nastupa zastarelost kazne koja mu je dosuđena zbog nedozvoljenog držanja oružja.

Zasad on je slobodan, a direktor policije ističe da će u cilju zaštite sigurnosti ovog Kotoranina preduzeti različiti spektar bezbednosnih aktivnosti.

- U skladu sa jednim postupkom, koji je u utorak okončan, imali smo zahtev da on ponovo bude lišen slobode i sproveden na izdržavanje nove kazne od tri meseca i shodno tome smo i postupili. Dodatne okolnosti i nesporazume koji su se desili oko tog događaja, ne bih želeo da komentarišem niti da eventualnu odgovornost prebacujem na bilo koju adresu - rekao je Veljović.

Ruke od odgovornosti peru i u kotorskom Osnovnom sudu, po čijoj naredbi je u oktobru 2016. raspisana poternica za Vukotićem. Oni, sa druge strane, prst krivice upiru u Vukotićeve branioce, koji im navodno nisu dostavili rešenje Ministarstva pravde Srbije, kojim je određeno da ovaj Kotoranin može odgovarati samo za delo za koje je izručen.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024