PERJANICE NAPUŠTAJU SVOJE JATO: Počelo da puca i po šavovima vladajuće koalicije u CG

V. KADIĆ, M. SEKULOVIĆ

28. 07. 2020. u 15:20

POČELO je da puca i po šavovima vladajuće koalicije. Osipanje članstva osetili su "najjači" - DPS Mila Đukanovića i Socijaldemokrate Ivana Brajovića.

ПЕРЈАНИЦЕ НАПУШТАЈУ СВОЈЕ ЈАТО: Почело да пуца и по шавовима владајуће коалиције у ЦГ

Foto Skupština Crne Gore

Jedna od najvatrenijih pristalica DPS-a, Slavka Raičević iz Danilovgrada, vratila je člansku kartu te partije, razočarana u institucije sistema. "Ljubav" prema "ocu nacije" presahla je nakon što joj je u sporu sa državom oko porodičnog zemljišta dodeljena, kako tvrdi, mala naknada.

IZBORI

NA poslednjim lokalnim izborima u Plavu 2018. godine, SD je osvojio 1.538 glasova, ispred Bošnjačke stranke sa 1.064 i DPS, koji je dobio poverenje 985 birača. Na parlamentarnim izborima 2016. SD je u Plavu osvojio 11,38 odsto glasova, a DPS - 33,67. Socijaldemokrate su u međuvremenu narasle zahvaljujući uticaju ministra prosvete dr Damira Šehovića, koji se juče nije izjašnjavao o potezu svojih Plavljana.

Milo Đukanović, Foto arhiva "Novosti"

- Razočarana sam u institucije sistema i DPS više nema moja podršku. Milu želim sve najbolje u životu, ali on ne želi nama dobro. To je problem - saopštila je Slavka.

Jedan od lidera Demokratskog fronta Nebojša Medojević ocenjuje da je, pored osipanja članstva, i pad poverenja građana u Demokratsku partiju socijalista sve vidljiviji. Poziva se na istraživanja vladajuće partije.

Ivan Brajović, Foto arhiva "Novosti"

- U Podgorici je DPS već izgubio 20 odsto sigurnih glasova! Prednjače mesne zajednice Prvi maj, gde je ostalo samo 64,8 odsto (gubitak 34,2) i Tološi sa 67,1 odsto (gubitak 32,9)! Ne znam da li su obavestili Đukanovića ili ne smeju da mu kvare odmor. Problem je još veći jer aktivisti DPS-a nisu sigurni u svoje procene - komentariše Medojević. - I Zeta odbacuje Đukanovića zbog progona Crkve. Procene pokazuju da je samo 68,29 odsto sigurnih glasova DPS-a u Zeti, dok je stvarni procenat mnogo manji.

OPOZICIJA DA SE UJEDINI

"MIHOLjSKI zbor" pozvao je sve opozicione lidere da sednu za sto i dogovore se o jedinstvenoj opozicionoj listi za predstojeće izbore.

- Ovi izbori nisu kao svi prethodni i ne tiču se uhlebljenja pojedinih partijskih drugova, podele mandata među opozicijom, već su svojevrsni referendum i pitanje su opstanka kako Crkve tako i naroda koji i danas, kao i već mesecima, brani svoje svetinje u svim gradovima Crne Gore na miran i dostojanstven način - poručuju iz "Zbora".

Predizborni potres pogodio je sever Crne Gore. Plavljani su napustili Socijaldemokrate Ivana Brajovića, šefa crnogorskog parlamenta. Čelnici opštinskog odbora te partije, koja ima apsolutnu vlast u opštini, u nedelju veče oko ponoći napustili su stranku! Osim toga, pozvali su i ostale članove Odbora da to učine, čime je Opštinski odbor praktično prestao da postoji! Razlog je, sastav izborne liste za predstojeće parlamentarne izbore. U njenom vrhu je iz Plava samo dr Damir Šehović, aktuelni ministar prosvete.

Socijaldemokrate su napustili predsednik i potpredsednik Opštine Plav Mirsad Barjaktarević i Blažo Stijović, potom predsednik OO SD Plav Omer Mehmedović, direktor Nacionalnog parka "Prokletije" Admir Lalić, v. d. direktora Direkcije za izgradnju i investicije Opštine Plav Rusmir Barjaktarević, savetnik predsednika Opštine Plav Adis Tošić, zatim Haris Šahmanović, Esad Barjaktarević, Ferid Mehmedović, Ramiz Mehmedović, Fikret Purišić, Salih Kučević i Salih Čekić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (11)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a