Poziv iz EU Crnoj Gori: U Budvi da se pokaže poštovanje vladavine prava i demokratije

NovostiOnline/B.D.

20. 06. 2020. u 08:55

Predstavnici EU pozvali su političke aktere u Budvi da pokažu poštovanje vladavine prava i demokratskih načela, te da pronađu rešenje kroz dijalog

Позив из ЕУ Црној Гори: У Будви да се покаже поштовање владавине права и демократије

Foto: B.D

Budva – Predstavnici EU pozvali su političke aktere u Budvi da pokažu poštovanje vladavine prava i demokratskih načela, te da pronađu rešenje kroz dijalog.

Evropska unija je pozdravila dijalog koji je počeo između političkih aktera u Budvi, saopštila je portparolka Evropske komisije Ana Pisonero.

-EU pozdravlja pokrenuti dijalog u Budvi i poziva sve političke aktere da pokažu poštovanje vladavine prava i demokratskih načela, i da pokažu političku zrelost da sami pronađu održivo rešenje trenutne situacije u Budvi kroz dijalog i međusobno poštovanje, napisala je Pisonero sinoć na Tviteru.

Ovo je treća poruka u poslednjih pet dana iz Evropske komisije političkim akterima u Budvi da kroz dijalog nađu rešenje za trenutnu situaciju.

Poziv na ovom fonu su uputile i ambasadorke Velike Britanije Alison Kemp i SAD-a Džudi Rajzing Rajnke

Tenzije u Budvi kulminirale su u prošlu sredu kada su ispred zgrade opštine uhapšene 23 osobe među kojima su i čelnici grada. Nakon što su saslušani oni su pušteni, osim sina predsednika opštine Budva Milana Carevića kome je određen kućni pritvor dok traje istraga.

U Budvi je u petak započeo politički dijalog “dve vlasti” o smirivanju situacije i prevazilaženju tenzija u tom gradu koji će biti nastavljen u ponedeljak u 10 sati

Nakon završetka sastanka u petak niko od učesnika nije želeo da da izjavu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024