PIŠTOLJ NAĐEN I KOD POLICAJCA: Detalji rekordne zaplene oružja u Crnoj Gori, otkriven i ručni bacač (FOTO)

M. SEKULOVIĆ

25. 05. 2024. u 18:13

U POLICIJSKOJ akciji "Sever", realizovanoj u osam opština na severu Crne Gore, zaplenjena je 121 "cev", što je rekordna količina oružja zaplenjena poslednjih decenija!

ПИШТОЉ НАЂЕН И КОД ПОЛИЦАЈЦА: Детаљи рекордне заплене оружја у Црној Гори, откривен и ручни бацач (ФОТО)

Foto: Uprava policije Crne Gore

Nesvakidašnji rekorder u nedozvoljenom držanju oružja je uhapšeni Edin Barjaktarević (47) iz Plava, kod kojeg je policija u "štekovima" pronašla 103 komada vatrenog oružja - puške, pištolje, bombe i ručni raketni bacač!

U akciji su uhapšeni su i Srđan Gojković (36) iz Berana i Barani Emrah Murić (36) i Edin Peković (41), kod kojih je pronađeno više komada oružja u nelegalnom posedu.

Prema rečima vršioca dužnosti pomoćnika direktora Uprave policije Crne Gore Lazara Šćepanovića, u akciji "Sever" osim 121 komada vatrenog oružja zaplenjeno je i 9.000 komada municije, a zbog krivičnog dela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih naprava biće procesuirano osam osumnjičenih.

-Jedan nelegalan pištolj pronađen je i kod graničnog policajca iz Plava - kazao je Šćepanović.

Prema rrčima načelnika regionalnog centra policije "Sever" Harisa Đurđevića, današnja akcija policije rezultirala je istorijskom zaplenom oružja.

U akciji je učestvovalo 148 policijskih službenika a u tom delu zemlje je organizovano 17 akcija.

ZADRŽAVANjE

Po nalogu Osnovnog državnog tužilaštva u Beranama službenici Uprave policije OB Berane lišili su slobode S. G. zbog postojanja osnova sumnje da je izvršilo krivično delo - nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija.Nakon saslušanja osumnjičenom je određeno zadržavanje u trajanju do 72 sata, saopšteno je iz Osnovnog državnog tužilaštva u Beranama, povodom hapšenja Gojkovića, kome se stavlja na teret da je u svojim prostorijama neovlašćeno držao veću količinu vatrenog oružja i municije.

Foto


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A ONDA SU SRBI POČELI SA ZLOČINOM! Rusija ismeva Nemačku, oduševljena šta su Srbi uradili pred meč sa Engleskom! (VIDEO)