MIĆA KONJEVIĆ, PREDSEDNIK IO „NOVSKE LISTE“: Rezolucija o Srebrenici nikako ne doprinosi pomirenju

V.V.

24. 05. 2024. u 08:50

Predsednik IO Novske liste Miloš Konjević uputio je saopštenje u kome je između ostalog navedeno da uz maksimalno poštovanje prema žrtvama iz Srebrenice i svim žrtvama rata u Bosni i Hercegovini izražava neslaganje sa glasanjem Crne Gore u Njujorku.

МИЋА КОЊЕВИЋ, ПРЕДСЕДНИК ИО „НОВСКЕ ЛИСТЕ“: Резолуција о Сребреници никако не доприноси помирењу

fOTO: Novska lista

U saopštenju stoji da je tema koja je bila na dnevnom redu već doživela epilog i osudu kako u međunarodnim okvirima, tako i u parlamentima Crne Gore i Srbije.

-Aktuelizovanje ove teme godinama kasnije i veštačko kreiranje političke krize, ni na koji način ne može doprineti pomirenju, saradnji i stabilnosti niti Bosne i Hercegovine, niti Crne Gore, niti regiona u celini. Kao predstavnik jedne male, lokalne stranke, osećam da je Crna Gora ponovo žrtva geopolitike i pion u rukama velikih igrača. Umesto da kao mala država na putu ka Evropskoj Uniji bude neutralna po svim kontroverznim pitanjima u regionu, i da čuva unutrašnju stabilnost, dobrosusedske odnose i fokus na ekonomski oporavak, Crna Gora se uvlači u zamku deklaracija i zaoštravanje odnosa sa komšijama iz Srbije i Republike Srpske.

- Cenim i podržavam napore koje Vlada Crne Gore ulaže u ekonomsku politiku, stabilizaciju i oporavak društva u celini. U isto vreme, pozivam sve političke aktere, iz bilo koje stranke da dolaze, da otvore četvore oči na spoljne političke uticaje koji ponovo dele i cepaju region aktuelizujući teme iz vremena kada današnji lideri crnogorskog društva nisu krenuli ni u osnovnu školu - navedeno je u saopštenju predsednika IO Novske liste, Miloša Konjevića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ ŠOKIRAO SVE(T)! Devet dana posle operacije kolena - odlučio se na ovo (VIDEO)