ZABRANITE MILOVIĆU ULAZAK U SRBIJU I RS: Jasna poruka partije Milana Kneževića

V. N.

22. 05. 2024. u 12:25

Demokratska narodna partije (DNP) Milana Kneževića pozvala je Srbiju i Republiku Srpsku da zabrane ulazak na svoje teritorije crnogorskom ministru pravde Andreju Miloviću, zbog izjave o najavljenoj rezoluciji o Jasenovcu.

ЗАБРАНИТЕ МИЛОВИЋУ УЛАЗАК У СРБИЈУ И РС: Јасна порука партије Милана Кнежевића

Milan Knežević, Foto Skupština CG

Iz DNP poručuju da bi Milović, zbog izjave o "brzopletosti" i "nedržavotvornosti" ideje za glasanje rezolucije o genocidu u Jasenovcu, zaslužuje koliko danas da bude smenjen.

Milović je u intervjuu za Glas Amerike, između ostalog, komentarišući plan parlamentarne većine da usvoji rezoluciju o genocidu u Jasenovcu, rekao da bi Crna Gora trebalo da se vodi sopstvenim i interesima svojih građana i evropskog puta, a ne neke druge države i ne bi trebalo da koristi određene rezolucije da bi relativizovala druge.

Na stranu što je to ideja i inicijativa premijera Spajića i poslaničkog kluba PES-a koji je istu i napisao, mnogo je ozbiljnije Milovićevo negiranje i nipodaštavanje genocida počinjenog nad preko 700 hiljada Srba, Jevreja i Roma u koncentracionom logoru Jasenovac, poručuju iz DNP.

Iz te stranke ističu da sudeći po Milovićevoj "ekspertizi", počinjeni zločin u Srebrenici su mnogo veći i strašniji od genocida u Jasenovcu i čitavoj NDH gde su sistematski uništavani Srbi, Jevreji i Romi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEMAČKA U ŠOKU ZBOG SOPSTVENE REPREZENTACIJE: Alo! Podržavate propagandu Vladimira Putina!