DETE UPRAVLJALO UKRADENIM AUTOBUSOM: Maloletnici u Nikšiću počinili više krađa putničkih vozila

M. SEKULOVIĆ

20. 05. 2024. u 22:55

POLICIJA je u Nikšiću od početka meseca rasvetlili četiri krivična dela iz oblasti imovinskog kriminaliteta, a u "glavnim ulogama" su bili maloletnici.

ДЕТЕ УПРАВЉАЛО УКРАДЕНИМ АУТОБУСОМ: Малолетници у Никшићу починили више крађа путничких возила

Foto: Profimedia/Ilustracija

- Naime, nikšićkoj policiji prijavljeno je 29. aprila od strane oštećenog lica da je na objektu koji privremeno koristi na Trgu slobode izvršena provala i da je otuđen dio izložene robe, a 5. maja prijavljeno od strane drugog oštećenog lica da je od njega u toku prethodne noći otuđeno vozilo, a kojom su prilikom otuđeni i novčanik sa novcem, kao i alat i radio kasetofon, saopštilanje danas Uprava policije Crne Gore, čiji pripadnici došli su do sumnje da su izvršioci ovih dela četiri maloletna lica stara 13, 11 i devet godina!

- Od njih su prikupljena obaveštenja na zapisnik u prisustvu zakonskih zastupnika i radnika Centra za socijalni rad, a sa svim navedenim povratno je upoznat tužilac koji se izjasnio da se protiv pomenutih maloletnih lica ne može podneti krivična prijava zbog sumnje da su izvršili navedena krivična dela budući da pripadaju kategoriji dece i krivično su neodgovorni, kažu iz policije, čiji službenici bili iznenađeni jadavsu otkrili kradljivce autobusa koji je nestao 13. majansa mesta gde je bio parkiran sa ključevima u bravi.

- Ovaj autobus je lociran od strane policijskih službenika u Karađorđevoj ulici, a u njemu tri maloletna lica stara 13, 11 i devet godina, od kojih je maloetnik star 11 godina njim i upravljao, saopštila je policija, čiji su službenici sa događajem upoznals tužilioca koji je kvalifikovao krivično delo oduzimanje vozila.

Međutim, maloletnici nisu krivično odgovorna, zbog godina starosti.

Istoga dana policiji je u Nikšiću još jedno lice prijavilo je da mu je otuđeno vozilo sa ključevima u bravi, te je nakon upoznavanja tužioca sa istim, kvalifikovano krivično delo oduzimanje vozila.

- Policija je identifikovala izvršioce, ista gore pomenuta tri maloletna lica sa kojima je u prisustvu zakonskih zastupnika i radnika Centra za socijalni rad obavljen razgovor, kaže policija 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SVEČANO OTVORENE OLIMPIJSKE IGRE U PARIZU! Ceremonija koja se obračunala sa tradicijom i nikog nije ostavila ravnodušnog (FOTO/VIDEO)