POJAVIO SE "NOVI SINĐELIĆ"! Knežević kaže da postupajuća tužiteljka u slučaju "državni udar" Jelena Protić odugovlači postupak

V.K.

15. 05. 2024. u 14:29

LIDER Demokratske narodne partije Milan Knežević saopštio je da postupajuća tužiteljka u slučaju "državni udar" Jelena Protić odugovlači postupak, i da se sada pojavio novi svedok sa novim dokazima, kojeg je nazvao "novi Sinđelić" .

ПОЈАВИО СЕ НОВИ СИНЂЕЛИЋ!  Кнежевић каже да  поступајућа тужитељка у случају државни удар Јелена Протић одуговлачи поступак

V.K.

On je rekao da Protićeva "nije dostojna tužilačke funkcije jer se tukla sa gostima jednog lokala, koji su na kraju proglašeni krivima". Knežević je kazao da su završne reči bile predviđene za 3. i 14. maj, ali je Protić javila da je bolesna, a njena zamenica Marija Raspopović saopštila da nije u stanju  da iznese završnu reč jer nije upoznata sa predmetom.

-Iako to nije tačno, jer je za vreme trajanja postupka "državni udar" odbacila krivičnu prijavu koju je tokom postupka podnela optužena Branka Milić. Jedan od dokaznih predloga koji je dostavila zamenica Protićeve je "novi Saša Sinđelić", koga niko nije upoznao - rekao je Knežević. -Taj novi Saša Sinđelić se nalazi u Spužu i čeka ekstradicioni pritvor  zbog ubistava i saopštava tužilaštvu da ima nove informacije o "državnom udaru". Niko tog novog Sinđelića kao ni starog nije upoznao. Saslušavaju ga u februaru u Spužu o tome da ima nove dokaze iako nama redovno traju sudski postupci.

On je saopštio da Protićeva smatra da sud treba da sasluša novog svedoka.

-Sud je odbio taj predlog ali je ovim jasno da specijalno tužilaštvo pokušava da stvori elemente za žalbu u slučaju oslobađajuće presude. Želimo da pitamo Velibora Markovića (VDT) i Vladimira Novovića (SDT) da li su upoznati sa postupanjem Jelene Protić i njenim metodama  pronalska novih svedoka. Nećemo dozvoliti da budemo balans zato što su Milivoje Katnić, Zoran Lazović i Saša Čađenović u zatvoru, kazao je Knežević ocenjujući da se postupak prolongira da bi se vršio politički pritisak na koaliciju "Za budućnost Crne Gore".

On je kazao da je svako ročište u Višem sudu pratio službenik američke ambasade, a da njihovim familijama nije bilo dozvoljeno da prisustvuju. Knežević je rekao da neće saopštiti ime tog čoveka iako ga zna, pa je pozvao tužilaštvo da ga saopšti. Suština je, kako je naglasio, da  tužilaštvo planira da nakon oslobađajuće presude uloži žalbu tako što će da ubaci u igru „novog Sinđelića“, zaključio je Knežević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Znamo gde provesti leto, prijatno i povoljno! Proverite!