OČEKUJEM BRZE I JASNE ODGOVORE NADLEŽNIH: Jakov Milatović o optužbama iznetim na Odboru za bezbednost i odbranu

V.K.

17. 03. 2024. u 17:43

- TEŠKE međusobne optužbe koje smo slušali na skupštinskom Odboru za bezbednost i odbranu i optužbe u toku i nakon sednice Vlade na kojoj je izabran v.d. direktora policije, otvorile su brojna pitanja na koja moramo dobiti adekvatan odgovor - saopštio je predsednik Crne Gore Jakov Milatović na društvenoj mreži Iks.

ОЧЕКУЈЕМ БРЗЕ И ЈАСНЕ ОДГОВОРЕ НАДЛЕЖНИХ: Јаков Милатовић о оптужбама изнетим на Одбору за безбедност и одбрану

Foto: Profimedia

Ocenjuje da krupne optužbe koje ugrožavaju poverenje građana u neke od najznačajnih institucija u zemlji ne smiju ostati nerazjašnjene.

- U protivnom, legalizovaćemo dilentatizam i neozbiljnost kao dominantne karakteristike političkog delovanja. Kao predsednik države, ali i kao građanin, očekujem brze i jasne odgovore nadležnih organa na sva pravna i druga pitanja koja su otvorena u proteklom periodu a tiču se dešavanja u bezbednosnom sektoru - naveo je predsednik.

Jakov Milatović je dodao da ne veruje da bilo koji građanin želi da živi u državi čiji se visoki funkcioneri međusobno optužuju za najteža krivična dela i da se to prihvata kao deo dnevne politike.

- Ne želim da sudim i presuđujem o prilično haotičnom ali i netransparentnom delovanju pojedinih institucija, ali želim da apelujem na poštovanje Ustava i zakona. Podsećam da je demokratsko sazrevanje našeg društva u prethodnom periodu u više navrata dovođeno u pitanje pogrešnim procenama i postupcima nekih od najvažnijih političkih aktera. Zato je potrebna dodatna odgovornost i ozbiljnost na političkoj sceni, ali i svest o trenutku koji je po mnogo čemu važan za dalji demokratski razvoj i EU integracije Crne Gore - zaključio je Milatović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!