SRBIN UHAPŠEN ZBOG POKUŠAJA UBISTVA U MANASTIRU KOD BUDVE: Zario čoveku nož u vrat - sukobila se dva iskušenika i gost

Novosti online

06. 03. 2024. u 20:56 >> 21:30

DRŽAVLjANIN Srbije M.P. (28) uhapšen je danas zbog sumnje da je ranio nožem jednu osobu u manastiru Podmaine kod Budve, saopštila je Uprava policije Crne Gore.

СРБИН УХАПШЕН ЗБОГ ПОКУШАЈА УБИСТВА У МАНАСТИРУ КОД БУДВЕ: Зарио човеку нож у врат - сукобила се два искушеника и гост

Foto: Vikipedija

Kako je navedeno, M.P. je uhapšen zbog sumnje da je izvršio krivično delo ubistvo u pokušaju.

Budvanska policija ušla je u manastir Podmaine, kako bi se utvrdilo kako je došlo do povređivanja jedne osobe, javljaju Vijesti.

Kako je Vijestima nezvanično rečeno iz policije, došlo je do sukoba dva iskušenika, gosta manastira, stranih državljana, te da je jedan od njih drugom naneo povredu oštrim predmetom.

- Danas je oko 12.30 časova policiji u Budvi prijavljeno da je u manastiru Podmaine došlo do upotrebe noža, i da je tom prilikom jedna osoba zadobila povrede vrata, te da je transportovana na ukazivanje lekarske pomoći, rekli su iz policije.

Policija je odmah izašla na lice mesta, sa događajem upoznala tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici po čijem su nalogu preduzete dalje mere i radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti i činjenica.

- Preduzimajući aktivnosti iz svoje nadležnosti službenici budvanske policije došli su do sumnje da je osoba koja je oštećenom nanela povredu, M.P. iz Srbije, naveli su iz policije.

On je doveden u službene prostorije Odeljenja bezbednosti Budva gde je sa njim obavljen razgovor, nakon čega je sa svim upoznat postupajući tužilac po čijem je nalogu i uhapšen zbog sumnje da je izvršio pomenuto krivično delo.

Manastir Podmaine: U incidentu učestvovali gosti, a ne iskušenici

Uprava manastira Podmaine saopštila je večeras da su u incidentu u tom manastiru kod Budve, u kojem je jedna osoba povređena nožem, učestvovali gosti manastira, a ne i iskušenici ili članovi manastirskog bratstva.

- Odmah nakon ovog iznenadnog i nemilog događaja kojem nije prethodila nikakva svađa, Uprava manastira je obavestila nadležne u policiji i pozvala hitnu pomoć, koji su odmah došli na lice mesta i profesionalno obavili svoj posao te povređenom licu ukazali pomoć, navodi se u saopštenju.

Manastirsko bratstvo, kako se dodaje, žali zbog ovog incidenta kojim je narušen manastirski mir i zloupotrebljeno gostoprimstvo.

(Telegraf/Tanjug)

BONUS VIDEO: GLASANjE U RUSIJI- IRVASI STIGLI PRVI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SLAVIMO VELIKU SREDU: Šta ne sme da se radi i KO DANAS FARBA jaja