MANDIĆ "ŠIRI" OD BOŠNJAKA: Predsedavajući Skupštine Crne Gore podržava ulazak BS u Vladu

V.K.

04. 03. 2024. u 06:00

PRESEDNIK Skupštine Crne Gore Andrija Mandić saopštio je da podržava Bošnjačku stranku da uđu u rekonstruisanu Vladu Crne Gore uprkos tome što oni traže njegovu smenu sa mesta šefa parlamenta. Mandić smatra da se ovoj incijativi Bošnjačka stranka uključila pod pritiskom Demokratske partije socijalista.

МАНДИЋ ШИРИ ОД БОШЊАКА: Председавајући Скупштине Црне Горе подржава улазак БС у Владу

V.K.

-Kao političar imam dovoljno širine. I dalje mislim da Bošnjačka stranka treba da bude deo rekonstruisane Vlade. To je moj stav. Ne završava se politika glasanjem za smenu predsednika parlamenta. Nemam sujeta. Mi treba da imamo što širu podršku u Vladi koja vodi unutrašnju i spoljnu politiku zemlje. Da imamo dovoljno mandata u parlamentu za glasanje po pojedinim aktima, rekao je Mandić.

KOLEGIJUM

Predsednik Skupštine Andrije Mandića kazao je da će danas (ponedeljak) biti kolegijum predsednika parlamenta, na kojem će razgovarati o predstojećim redovnim sednicama parlamenta. Kako je rekao, sigurno je da će jedna od tema koja će biti kandidovana, sigurno biti i inicijativa opozicije za njegovu smenu.

-Videćemo šta će iz toga proisteći, poručio je Mandić.

Inicijativu za smenu predsednika Skupštine Crne Gore pokrenula je krajem prošle sedmice Demokratska partija socijalista, a podršku su joj dale tradicionalni saveznici iz redova Bošnjačke stranke, Socijaldemokrata, Hrvatske građanske inicijative i Demokratske unije Albanaca. Povod je isticanje trobojke u Mandićevom skupštinskom kabinetu i dolazak predsednika Republike Srpske Milorada Dodika. Pokret Evropa sad,  Demokratska Crna Gora, Socijalistička narodna partija uz koaliciju Za budućnost Crne Gore neće glasati za smenu Andrije Mandića, pozivajući se, između ostalog, na poštovanje koalicionog sporazuma, što neće ugroziti njegovu poziciju koju pokriva u Skupštini. Specijalno državno tužilaštvo otvorilo je uviđaj povodom krivične prijave dela opozicije protiv Mandića za zloupotrebu službenog položaja zbog trobojke.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)