ZAPLENJENE CIGARETE VREDNE VIŠE OD 1,6 MILIONA EVRA: Stigle u kontejneru iz UAE, krijumčarenje sprečeno u Baru

V.K.

22. 12. 2023. u 19:42

SLUŽBENICI Uprave prihoda i carina (UPC) danas su u Slobodnoj zoni Luka Bar zaplenili 1.188 paketa cigareta, odnosno oko 594.000 paklica.

ЗАПЛЕЊЕНЕ ЦИГАРЕТЕ ВРЕДНЕ ВИШЕ ОД 1,6 МИЛИОНА ЕВРА: Стигле у контејнеру из УАЕ, кријумчарење спречено у Бару

Foto: UPC Crne Gore

Sve cigarete su bez akciznih markica. Cigarete su kontejnerom dopremljene iz Ujedinjenih Arpaskih Emirata (UAE), a crnogorski carinici su sprečili da budu prokrijumčarene preko Luke Bar. Vrednost zaplenjenih cigareta procenjuje se na više od 1.600.000 evra.

Uprava Prihoda I Carina

U kontejneru su pronađena ukupno tri brenda cigareta: FM i Stella Defina i Stella Aqva.

Na osnovu analize podataka iz teretnice i analize rizika koju su sproveli službenici UPC i prikupljenih operativnih podataka,  predložen je poseban nadzor ovog kontejnera, te su izvršene carinske operativne metode u smislu eventualnog otkrivanja krijumčarenja robe.

Kao primalac u teretnici navedena je firma Stefan Reks iz Zagreba, koja je na crnoj listi kod nelegalnog prometa duvana. 

Foto: UPC Crne Gore

- S obzirom da se u ovom postupku nije pojavio primalac da bi stavio robu u neki od carinskih postupaka, agent je obavešten da će se danas pristupiti detaljnom carinskom  pregledu, što je rezultiralo sprečavanjem krijumčarenja. Uprava prihoda i carina će  svim partnerskim službama na nacionalnom i na međunarodnom nivou, dostaviti detaljne informacije, u cilju nastavka istražnih radnji i  prikupljanja dodatnih podataka o navedenoj pošiljci. Podsećamo da je odlukom Vlade Crne Gore zabranjeno skladištenje duvanskih proizvoda na teritoriji Slobodne zone Luka Bar, što se u potpunosti poštuje, a tranzit se kontroliše u skladu sa važećim carinskim propisima - navodi se u saopštenju UPC.
 

BONUS VIDEO: "POLICIJA, RUKE NA LEĐA" - Pogledajte veliku akciju hapšenja osumnjičenih za dojave o bombama

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SLAVIMO VELIKU SREDU: Šta ne sme da se radi i KO DANAS FARBA jaja