DETE NIJE PRETILO? Reagovanje oca učenika nikšićke OŠ "Ratko Žarić"

V.K.

09. 12. 2023. u 10:12

OTAC učenika iz nikšićke Osnovne škole "Ratko Žarić", koji je navodno pretio ostalim đacima da će ih pobiti, oglasio se saopštenjem kako bi objasnio novonastalu situaciju koja je, kako tvrdi, njegovo dete i porodicu dovela u veoma težak položaj.

ДЕТЕ НИЈЕ ПРЕТИЛО? Реаговање оца ученика никшићке ОШ Ратко Жарић

V.K.

Naglašava da njegovo dete nije psihički bolesnik, da je imalo problem "sa anksioznošću i depresijom i suicidnim idejama" i da je zbog toga poslato na posmatranje na kliniku u Beograd.

- Tamo je utvrđeno da je dete bezopasno apsolutno i po sebe i po druge, da ima "pojačane zahteve adolescentskog uzrasta". U Beogradu mu je skraćen boravak zato što je pozitivno reagovao. Naglašavam, nije bio na lečenju već na posmatranju - naveo je otac.

Zbog navodnih pretnji osnovca, na insistiranje roditelja ostalih učenika uprava škole "Ratko Žarić" podnela je prijavu policiji.

- Izjavili su i postoji zapisnik u policiji da je rekao pre tri-četiri meseca nekome da će to da uradi, ne postoji ni ime toga kome je to rekao, ni datum kad je rekao, ni vreme. Ne postoji nikakav spisak, niti da je konkretno i direktno nekome pretio. Ugrozili su mi dete. Vratili ga u stanje depresije, ugrozili su lični i profesionalni integritet i mene i moje supruge. Stigmatizovali su mi dete i familiju. Moje dete više ne sme da izađe na ulicu jer ga je strah da će neko da ga kidnapuje. Lako je uništiti nekoga, ali ga je teško zaštititi - naveo je otac učenika.

Učenik neće pohađati nastavu do potpunog utvrđivanja činjeničnog stanja i preporuka nadležnih institucija, dogovoreno je na sastanku u školi "Ratko Žarić", povodom nastale situacije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu