POMEN ĐEDU OKUPIO VERNIKE Povodom tri godine od upokojenja Mitropolita Amfilohija služena liturgija

I. D. S.

31. 10. 2023. u 07:00

NjEGOV dan, njegov spomen je uoči Svetog Petra Cetinjskoga i uoči dana upokojenja Svetoga Petra II Lovćenskog Tajnovidca. On se pridružio dvojici velikih i svetih svojih prethodnika. Kada govorimo o njemu, govorimo kao o svetom čoveku. Ovim rečima obratio se juče mitropolit Joanikije povodom tri godine od upokojenja mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija, u podgoričkom Hramu Hristovog Vaskrsenja, gde je služena liturgija.

ПОМЕН ЂЕДУ ОКУПИО ВЕРНИКЕ Поводом три године од упокојења Митрополита Амфилохија служена литургија

I.D.S.

Mitropolit Joanikije dodao je da je uveren da je svaki čovek mitropolita Amfilohija doživeo kao svoga duhovnoga roditelja i pokrovitelja.

- Svako od nas ko je učio neke škole, pamti pojedine dobre nastavnike kod kojih je milina bilo učiti... To je poseban dar koji je nesumnjivo imao - rekao je mitropolit. - Imao je dar da razgovora sa svim uzrastima, sa svakim čovekom, od najobrazovanijeg i najzrelijeg čoveka, do maloga deteta. A već kakav je bio propovednik! Kakvog autoriteta, kakve reči!

Liturgiji je prisustvovao veliki broj građana, pa hram nije bio dovoljno velik da primi sve verujuće ljude koji su želeli da prisustvuju službi i odaju počast blaženopočivšem mitropolitu. Svetoj službi prisustvovali su i političari, bivši premijer Zdravko Krivokapić, poslanici Momo Koprivica, Dragan Bojović...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave