ABAZOVIĆ PORUČIO: Avion spreman da ode u Izrael po građane Crne Gore

Марија Стевановић
Marija Stevanović

08. 10. 2023. u 15:21

AVION nacionalne kompanije "To Montenegro" spreman je da ode po naše građane u Izrael, saopštio je predsednik Vlade Crne Gore Dritan Avazović.

АБАЗОВИЋ ПОРУЧИО: Авион спреман да оде у Израел по грађане Црне Горе

Foto Gov.me

- Vlada Crne Gore i Ministarstvo spoljnih poslova u kontaktu su sa našim građanima i sa počasnim konzulom Crne Gore Nimrodom Rinotom pripremaju spisak potencijalnih putnika koji su ostali u Izraelu. Jutros smo sa našom nacionalnom kompanijom "To Montenegro" dogovorili zajedničke aktivnosti za evakuaciju naših državljana zbog narušavanja bezbednosne situacije u Izraelu. Zadužio sam sve nadležne institucije da prioritetno deluju u cilju evakuacije naših građana i zaštiti njihove lične sigurnosti - kaže Abazivić.

Premijer ističe da Crna Gora ostaje posvećena miru i poziva na prekid terorističkih napada i svakog drugog oblika nasilja.

- Poručujemo našim državljanima da mogu računati na podršku države u svakom delu sveta. Ovom prilikom zahvaljujem na uloženom naporu kolegama iz MVP, Ministarstva odbrane, menadžmentu kompanije "To Montenegro", kao i našem počasnom konzulu u Izraelu Nimrodu Rinotu - napisao je Abazović na Telegramu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)