KO JE KRIV ZA SMRT BEBE ISKRE? Protest u Nikšiću, direktorka opšte bolnice jedva izbegla linč (FOTO/VIDEO)

V. KADIĆ

26. 09. 2023. u 19:05

U NIKŠIĆU je u toku protest koji su organizovali roditelji bebe koja je pre dva dana preminula u Opštoj bolnici.

КО ЈЕ КРИВ ЗА СМРТ БЕБЕ ИСКРЕ? Протест у Никшићу, директорка опште болнице једва избегла линч (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: V: Kadić

Roditelji Iskre, koja je živel samo dva dana, Petar i Darija Blagojević, sumnjaju da je za smrt njihove prvorođene bebe odgovorno osoblje nikšićke Opšte bolnice zbog čega su organizovali protest na kojem iniciraju otkrivanje istine. Uz njih se ispred Opšte bolnice okupio na desetine građana i građanki, koji su, ogogrčeni, umalo linčovali direktorku bolnice.

Majka preminule bebe Darija Blagojević je uputila četiri zahteva Opštoj bolnici.

- Naš prvi zahtev je da direktorka bolnice podnese ostavku, drugi da dobijem papire, jer nisam dobila nijedan nalaz, samo imam otpusnu listu iz mrtvačnice koju su dali mom suprugu. Treći zahtev je da znam zašto je danas cela delegacija ministarstva zdravlja dolazila u bolnicu. Četvrto je to da saznamo koje ubio moju Iskru, ko stoji iza toga i ko je bio to veče u smeni - kazala je Darija.

Kaže da ovo nije prvi slučaj koji se dogodio u nikšićkoj bolnicu i da se nada da je Iskra ta kojom se završavaju takvi događaji.

Podsećamo, Iskra je pod još neutvrđenim okolnostima prekjuče u 21.45 sati iznenada preminula u nikšićkoj Opštoj bolnici. Tužilaštvo je tim povodom tražilo obdukciju čiji će nalaz, prema rečima patologa Miodraga Šoća iz Podgorice biti gotovi za dvadesetak dana, kako je navela porodica. Porodica je tada medijima kazala i da je Šoć rekao da se možda uzrok smrti neće utvrditi, jer postoje takvi slučajevi.

Darija je medijima juče saopštila da je beba rođena zdrava, što su pedijatri utvrdili na rođenju i da postoji mogućnost da Iskra nakon hranjenja nije isbacila višak hrane i da je dodatno uključivanje antibiotika kroz infuziju, koji su lekari uključili zbog povečanog CRP-a, izazvalo gušenje njihove bebe.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)