VOZAČA AUTOBUSA SMRTI ČUVAJU PRIPADNICI MUP-a: Poznat spisak svih povređenih u saobraćajnoj nesreći kod Cetinja

M. SEKULOVIĆ

20. 09. 2023. u 00:41

ZBOG sumnje da je izvršio krivično delo - teško delo protiv bezbednosti saobraćaja, lišen je slobode N. S. (36) iz Nikšića, vozač autobusa koji se prevrnuo na Obzovici, i tom prilikom poginule dve osobe.

ВОЗАЧА АУТОБУСА СМРТИ ЧУВАЈУ ПРИПАДНИЦИ МУП-а: Познат списак свих повређених у саобраћајној несрећи код Цетиња

Foto: Printscreen/Viber/CG Patrola

Njega u Kliničkom centru Crne Gore čuvaju pripadnici policije i on će u zakonskom roku biti priveden na dalju nadležnost postupajućoj tužiteljki.

Uprava policije Crne Gore saopštila je da se u utorak oko 12.10 sati na magistralnom putu Cetinje‒Budva, u mestu Obzovica, dogodila saobraćajna nesreća, kada je sa kolovoza izleteo i survao se autobus „mercedes" nikšićkih registarskih oznaka, vlasništvo „Papović prevoz”, a kojim je upravljao vozač N. S. (36) iz Nikšića. Nastradali su muškarac kod kojeg je pregledom u džepu pronađen pasoš na ime A. N. D. (66) iz Velike Britanije, kao i A. B. (19) iz Podgorice. Teške telesne povrede zadobili su L. B. (29) iz Ukrajine, S. K. (20) iz Podgorice, N. O. (25) iz Tivta i L. D. K. (72) i oni su smešteni na ortopedskom odeljenju, dok je N. F. (72) iz Budve zadržana na grudnoj hirurgiji.

A. S. (33) iz Ukrajine je zadobio teške telesne povrede i on je smešten na intenzivnom odeljenju, dok je J. T. K. (64) iz Velike Britanije, koja je takođe zadobila teške telesne povrede, smeštena na koronarnom odeljenju u Kliničkom centru Crne Gore.

Vozač N. S. zadobio je povrede o čijoj se težini dežurni lekar još nije izjasnio, već je zadržan na neurohirurškom odeljenju Kliničkog centra radi dodatnih provera, kažu iz Uprave policije.

Lake telesne povrede u ovoj nesreći zadobili su A. Č. (22) iz Budve, T. R. (22) iz Republike Srbije, V. B. (48) iz Rusije, D. J. T. (19) iz Poljske, J. L. (19) iz Poljske, I. F. (40) iz Budve, S. K. (42) iz Bosne i Hercegovine, M. J. (68) iz Ukrajine, Y. O. (22) iz Ukrajine, A. M. (19) sa Cetinja, K. T. (38) iz Japana, M. L. (25) iz Engleske, E. L. K. (73) iz Švedske, G. T. (65) iz Švedske, N. M. (42) iz Podgorice i S. V. (24) iz Nikšića. Tri putnika su nepovređena.

- Nesreća se najverovatnije dogodila kada je vozač, krećući se pomenutim autobusom iz pravca Cetinja u pravcu Budve, iz za sada nepoznatih razloga izgubio kontrolu nad autobusom i, probijajući zaštitnu ogradu, sleteo u provaliju dubine oko 20 metara. Na lice mesta izašla je dežurna tužiteljka u Osnovnom državnom tužilaštvu u Cetinju koja je sa veštakom saobraćajne struke i službenicima Odeljenja bezbednosti Cetinje izvršila uviđaj, nakon čega je naložila da se od vozača uzme krv i urin na analizu na prisustvo alkohola i psihoaktivnih supstanci, te da se autobus dislocira radi potrebnih veštačenja - saopštila je policija povodom tragedije na Obzovici.

BONUS VIDEO - SITUACIJA JE NEPODNOŠLjIVA“: Meštani Grčke Tesalije u očaju nakon razorne oluje Danijel

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)