SEĆANJE NA PROBOJ SOLUNSKOG FRONTA: U Srpskoj kući u Pljevljima biće obeležen Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave

M. D.

13. 09. 2023. u 17:46

DAN srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave svečano će se obeležiti u četvrtak 14. septembra u Pljevljima.

СЕЋАЊЕ НА ПРОБОЈ СОЛУНСКОГ ФРОНТА: У Српској кући у Пљевљима биће обележен Дан српског јединства, слободе и националне заставе

Foto: M.Drobnjak

U organizaciji Srpskog nacionalnog savjeta Crne Gore, Srpskog kulturno-informativnog centra ‘’Sveti Sava‘’ i Srpskog kulturnog centra ‘’Patrijarh Varnava‘’ u Srpskom kulturnom centru “Sveti Sava” u Pljevljima svečano će se obeležiti Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

U svečanom programu, koji će se održati 14. septembra sa početkom u 19 časova na letnoj pozornici Srpske kuće u Pljevljima učestvovaće hor Srpskog pevačkog društava „Bratstvo“, Folklorna grupa SKC „Patrijarh Varnava“, zdravičar Miro Đačić, guslari, sestre Jana i Jovana Ljiljanić.

Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave državni je praznik koji se 15. septembra praznuje u Republici Srbiji i Republici Srpskoj. Praznik je simbolično ustanovljen da se proslavlja na dan kada se obeležava Proboj solunskog fronta, a praznuje se od 2020. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona