NAGRADA U PRAVE RUKE: Priznanja Nikšića Stankoviću i Šturanoviću

V.K.

13. 09. 2023. u 16:46

NAGRADA oslobođenja Nikšića ove godine pripala je dugogodišnjem glumcu, pesniku i dečjem zabavljaču Radojici Stankoviću, poznatijem kao Šanta Panta.

НАГРАДА У ПРАВЕ РУКЕ: Признања Никшића Станковићу и Штурановићу

Foto V. K.

Nagrada je pripala i Veselinu Šturanoviću, a u obrazloženju žirija stoji da je Šturanoviću nagrada pripala za realizaciju brojnih projekata, zahvaljujući kojima je značajno unapređen kvalitet života u Nikšiću.

Stanković je priznanje zaslužio zahvaljujući višedecenijskom radu, tokom kojeg je ovaj glumac, zabavljač, pevač, pesnik i pisac uveseljavao, a ujedno i edukovao mališane.

-Ovo je moje životno delo, kruna mog stvaralaštva   Svih mojih 35 godina neiscrpnog rada sazdano je u ovoj nagradi koju ne bih menjao ni za Oskara! Hvala deci Nikšića,  Crne Gore, Srbije, Republike Srpske koja su bila uz mene i onda kada sam im vračao osmeh na licu dok su oko njih padale NATO bombe, kaže za "Novosti" Stanković, zvani Šanta Panta..

Laureatima će nagrada biti uručena 18. septembra na Svečanoj sednici Skupštine opštine Nikšić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)