I PREDSEDNICI DRŽAVA O INSTITUTU IGALO: Uskoro sastanak Vučić- Milatović

V.V.

17. 08. 2023. u 19:11

ZA narednu sedmicu predsednik Crne Gore Jakov Milatović najavio je sastanak sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Tema razgovora biće dug Insitituta „Igalo“.

И ПРЕДСЕДНИЦИ ДРЖАВА О ИНСТИТУТУ ИГАЛО: Ускоро састанак Вучић- Милатовић

Foto: V.V.

– Kao predsednik svih građana Crne Gore, brinem i želim da pomognem da dostojno žive, redovno primaju plate, a da kompanije u vlasništvu države rade i ne idu u stečaj da bi se prodavale u bescenje, a trud generacija bivao obesmišljen, kakva je često bila praksa u prethodnih 30 godina – naveo je Milatović na Tviteru.

Poručio je i da će se zauzeti da ovaj zdravstveni centar opstane i povrati  staru slavu, te opet postane stub razvoja zdravstvenog turizma u Crnoj Gori.

Podsetićemo, dug Instituta prema Jugobanci AD u stečaju i neizmirene obaveze Srbije prema Crnoj Gori za staru deviznu štednju bile su teme o kojima su nedavno razgovarali ministri finansija Aleksandar damjanović i Siniša Mali. Jedan od zaključaka bio je da je neophodno hitno naći rešenje za ova dva problema.

Elektroprivreda Crne Gore odobrila 600 hiljada evra pozajmice
 

Odbor direktora Elektroprivrede uplatiće Fondu zdravstva pozajmicu od 600 hiljada evra, a ona će u okviru vanrednih transfera biti uplaćena Institutu „Igalo“ rekao je izvršni direktor Elektroprivrede Crne Gore Nikola Rovčanin za RTHN.

- To je pozajmica za kratkoročno i srednjeročno rešavanje problema u Institutu Igalo sa kratkim rokom otplate. EPCG kao društveno odgovorna kompanija trenutno je u poziciji da pomogne u rešavanju tog problema, kazao je Rovčanin.

Na osnovu ove dragocene pozajmice biće isplaćene dve zaostale zarade zaposlenima u Institutu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)