GRAĐANI ANDRIJEVICE ''ODLOŽILI'' SEDNICU: Još jedan neuspeo pokušaj smene predsednika Opštine Željka Ćulafića

Марија Стевановић
Marija Stevanović

07. 08. 2023. u 13:23

NEMA uslova za održavanje sednice Skupštine opštine Andrijevica. O terminu nove bićete naknadno obavešteni.

ГРАЂАНИ АНДРИЈЕВИЦЕ ОДЛОЖИЛИ СЕДНИЦУ: Још један неуспео покушај смене председника Општине Жељка Ћулафића

m.s.

Ovako je predsednik SO Andrijevica Mladen Đukić danas okončao sednicu na kojoj je trebalo da se odlučuje o smeni predsednika Opštine Željka Ćulafića (SNP), na zahtev odbornika Nove srpske demokratije Mijomira Dragovuća i opozicionih odbornika iz redova koalicije SDP-SD.

Pre početka sednnice opštinske skupštine plato pred zgradom Centra za kulturu  u Andrijevici zaposele su jake policijske snage, za čijom intervencijom nije bilo potrebe. Gnevni građani koji su sredinom jula takođe sprečili održavanje sednice sa istim dnevnim redom, za to vreme mirno su sedeli u prvih nekoliko redova sale u kojoj je trebalo da se odlučuje o smeni Ćulafića. Videvši da je sednicu nemoguće održati, Đukić je uradio ono što mu jedino preostaalo.

-Jasno je da DPS želi da bez izbora dođe do vlasti u Andrijevici. Ne žele da sačekaju nekoliko meseci i redovne izbore. Ja sam ponudio svoju ostavku, uz uslov da se na moju funkciju izabere čovek iz vladajuće koalicije SNP-DF-Demokrate. Međutim, nekome to ne odgovara - kaže za "Novosti" Ćulafić, koji je u sali dočekan aplauzom građana.

Iz DPS su najavili saopštenje povodom još jednog neuspelog ''puča'' u Andrijevici.

m.s.



ZAPLET
Posle višemesečnh trvenja i zahteva Dragovića i odbornika DPS za smenom Ćulafića, oglasila se i centrala Nove srpske demokratije.Odlukom Predsedništva Dragović je isključen iz stranke, a raspušten je Opštinski odbor Nove u Andrijevici...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave