BISTRICA NA UDARU MOĆNIKA Na obali reke nadomak Bijelog Polja cveta nelegalna gradnja

Марија Стевановић
Marija Stevanović

05. 08. 2023. u 06:45

POSTUPAJUĆI po krivičnoj prijavi NVO Euromost, u Osnovnom državnom tužilaštvu formiran je predmet zbog nelegalne gradnje na obali reke Bistrice. Naime, kako tvrdi Euromost, pojedinci uzurpiraju državno zemljište, uništavaju obale lepe reke, a sve to jasno pokazuje da su pojedinci jači od države i državnih institucija, koje ništa ne rade da bi sprečili nezakonitosti.

БИСТРИЦА НА УДАРУ МОЋНИКА На обали реке надомак Бијелог Поља цвета нелегална градња

milutin sekulović

NVO Euromost je prikupila video-snimke građana napravljene nakon što je ova nevladina organizacija prethodno slučaj prijavila nadležnim opštinskim službama. Potom je Sekretarijat za inspekcijske poslove saopštio da je vodoprivredni inspektor u mestu Gubavač obavio nadzor nad B. S. i Z. E. i u skladu sa propisima protiv njih nadležnoj službi podneo prijave.

- Formiran je tim koji čine predstavnici više službi Opštine Bijelo Polje, koji će svakodnevno obilaziti teren oko reke Bistrice, što će ubuduće omogućiti blagovremeno i efikasno preduzimanje mera - naveli su iz tog Sekretarijata.

Nezakonita eksploatacija

- SUMNjAMO da se materijal za nezakonite radove na samoj obali Bistrice, uzima takođe nezakonito sa gradske deponije, iako je zabranjena eksploatacija materijala sa te lokacije, jer nema ni potrebne dozvole! Zahtevamo da država pokaže da li je protiv uzurpacije svoje imovine - kaže se u prijavi NVO Euromost, o kojoj će tužilaštvo nakon prikupljanja informacija odlučiti da li ima mesta osnovu sumnje da je izvršeno krivično delo za koje se goni po službenoj dužnosti.

Nije vredelo, tako da su iz Euromosta podneli prijavu tužilaštvu potkrepljenu video-snimcima građana navodeći da su radovi u nedelju nastavljeni i nakon što su nadležne službe podnele određene prijave protiv prekršioca.

- Radi se o terenu u blizini starog mosta i poznatog izletišta Ušće na Bistrici. Evidentirali smo u nezakonitim aktivnostima i lica koja su zaposlena u Komunalnom preduzeću "Lim" kao vozači, o čemu smo obavestili direktora firme, jer se ti kamioni koriste i za delatnost te firme - kažu iz Euromosta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove