CENE SMEŠTAJA NA CRNOGORSKOM PRIMORJU: Noćenje od 15 do par hiljada evra

I. D. S.

05. 07. 2023. u 08:32

PRAVDAJUĆI se rekordnom inflacijom, i pre nego je turistička sezona počela, hotelijeri i izdavaoci smeštaja najavili su da će cene ovog leta biti veće nego prošle godine i to do 30 odsto. Ipak, u Nacionalnoj turističkoj organizaciji tvrde da ima ponude za boravak na moru za svačiji džep.

ЦЕНЕ СМЕШТАЈА НА ЦРНОГОРСКОМ ПРИМОРЈУ: Ноћење од 15 до пар хиљада евра

V.K.

Prema podacima NTO, cene privatnog smeštaju za jednu osobu po noćenju u Herceg Novom kreću od 10 evra, Tivtu od 15, u Budvi od 20 i od 25 u Kotoru. Kada je u pitanju hotelski smeštaj, navode da se u Budvi može naći za već od 28 evra, u Herceg Novom od 30, u Kotoru od 63 i u Tivtu od 40 evra, zavisno od kategorije hotela.

Ipak, cene na platformama za rezervacije su malo drugačije. Tradicionalno, letovanje je najskuplje u Budvi, Kotoru i Tivtu. Kada je reč o hotelima sa četiri zvezdice, prema cenama prikazanim na internet platformama, za rezervacije od 15. jula, kada počinje glavna sezona, noćenje u Budvi košta minimum 100 evra, a cene idu i do nekoliko stotina.

U cenu je, osim noćenja, u većini slučajeva uračunat i doručak. Oni koji biraju luksuznije varijante, te traže hotele sa pet zvezdica, noćenje u Budvi, Petrovcu i na Svetom Stefanu moraće da plate minimum 200 evra, a noćenje u tom delu primorja košta i do 2.000 evra.

Mobilijar

TRENUTNO se cene plažnog mobilijara u Budvi kreću od 15 evra, u Kotoru i Tivtu takođe 15 evra i u Herceg Novom od 10 evra, navode u NTO. Ipak, i cene iznajmljivanja suncobrana i ležaljki varira, pa u zavisnosti od grada, plaže, te samog mesta na plaži zavisi i koliko košta izležavanje u hladovini suncobrana. Prema podacima sa kojima raspolažu u NTO, cene mobilijara od Ulcinja do Herceg Novog kreću se od 10 evra pa čak do neverovatnih 180 evra.

Svakako, za većinu turista pristupačniji je privatni smeštaj, a apartmani u Budvi ove godine, sudeći po onome što nude platforme, na samom početku špica sezone kreću se od 45 evra pa nadalje, a cenu diktira udaljenost od plaže, opremljenost apartmana… Slične cene privatnog smeštaja su i u Kotoru, gde se jedna noć u apartmanu u nešto udaljenijem delu grada plaća oko 40 evra, a cene rastu u skladu sa atraktivnošću lokacije.

Po pristupačnim cenama odavno je već prepoznato Sutomore i u tom delu Opštine Bar apartman se može naći za 15 evra po noćenju. Slično je i u Baru i Ulcinju. Cene smeštaja u najjužnijoj crnogorskoj opštini kreću se od oko 20 evra po noćenju. Ipak, apartmani su skuplji što je smeštaj bliže Adi Bojani, te se privatni smeštaj u blizini ostrva plaća i oko 100 evra.

Da „šarene” cene pokazuju da ponude ima za svačiji ukus i džep, poručuju u NTO. Ipak, nadaju se da će privreda biti pažljiva u formiranju cena, da eventulanim dodatnim poskupljenjima neće negativno uticati na uspešnost letnje sezone.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?