UNIŠTAVAJU VIDEO- NADZOR, KRADU VODU, BACAJU SMEĆE: Nadležni upozoravaju na probleme na Crnogorskom primorju

V.V.

09. 06. 2023. u 19:33

NEOVLAŠĆENO preuzimanje vode sa cevovoda na Crnogorskom primorju na području Grbavaca, a u okviru Druge zone sanitarne zaštite izvorišta “Bolje Sestre”, kao i otpad građevinskog i životinjskog porekla, veliki su problemi na koje ovih dana ukazuju iz Regionalnog vodovoda.

УНИШТАВАЈУ ВИДЕО- НАДЗОР, КРАДУ ВОДУ, БАЦАЈУ СМЕЋЕ: Надлежни упозоравају на проблеме на Црногорском приморју

FOTO: Regionalni vodovod CG

U saopštenju Regionalnog vodovoda navedeno je da neodgovorni građani na južnom kraku, ispod mosta Sprenik, na teritoriji Opštine Bar, priključuju creva i odvode vodu ka objektima u blizini, te se „na samom početku turističke sezone suočavaju sa krađom vode“.

Osim toga „katanaci na poklopcima šahti, koji su u vlasništvu Regionalnog vodovoda, su skinuti i na tom mestu postavljeni drugi. Na izlaznom cevovodu skinut je luk i žablji poklopac, pa je montirana prirubnica sa odvodom“.

Krađa vode je prijavljena policiji, a prijava je prosleđena Osnovnom tužilaštvu u Baru. Na meti vandala bio je video-nadzor na objektima Regionalnog vodovoda, a nepoznati počinioci polomili su kamere, saopštava Služba za informisanje Regionalnog vodovoda Crnogorsko primorje.

Sa iste adrese upozoravaju na „stravične slike na obalama i u koritu reke Morače u Drugoj zoni sanitarne zaštite izvorišta “Bolje Sestre”, na području Grbavaca. Reka Morača nosi mrtve životinje dok se na njenim obalama nalaze brojne deponije otpada građevinskog i životinjskog porijekla“.

FOTO: Regionalni vodovod CG

 

Ocena je da je u „Crnoj Gori, ekološkoj državi, nažalost, svest o očuvanju životne sredine a posebno reka i brojnih izvorišta  kod pojedinaca na izuzetno niskom nivou. Društvo mora da uloži značajne napore na stalnom podizanju ekološke svesti ali i da oštro sankcioniše svako narušavanje životne sredine“.

FOTO: Regionalni vodovod CG

 

Iz Služba za informisanje Regionalnog vodovoda Crnogorsko primorje saopšteno je takođe da će nastaviti praksu da o svim ugrožavanjima Druge i Treće zone sanitarne zaštite izvorišta “Bolje Sestre”, obaveštavaju nadležne organe i institucije, a istovremeno očekuju odlučnije obračunavanje sa nosiocima ovakvih pojava, kako se navedene scene ne bi ponavljale.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima