CRNOGORSKI IZBORNI CIRKUS: Izbori još nisu ni održani, a formiranje vlasti dovedeno u pitanje - PES neće sa URA

Novosti online

08. 06. 2023. u 11:55

Kampanja pred vanredne parlamentarne izbore ulazi u sami finiš, a turbulencije na političkoj sceni ne prestaju. Naprotiv, sve su jače i jače i prete da budu nastavljene i nakon izbora.

ЦРНОГОРСКИ ИЗБОРНИ ЦИРКУС: Избори још нису ни одржани, а формирање власти доведено у питање - ПЕС неће са УРА

foto: B: Dabić

Pokret Evropa sad optužuje GP URA da im fabrikuju aferu sa južnokorejskim kraljem kriptovaluta Do Kvonom, koji je uhapšen u Crnoj Gori, a kojeg potražuju Južna Koreja i Sjedinjene Američke Države zbog pronevere vredne 40 milijardi dolara. 

Do Kvon je dostavio pismo premijeru Dritanu Abazoviću, ministru pravde Marku Kovaču i glavnom specijalnom tužiocu Vladimiru Novoviću u kojem je naveo da je dugi niz godina prijatelj sa Milojkom Spajićem i da su u tom periodu kao poslovni partneri investirali novac u oblast kriptovaluta. Takođe, Kvon u pismu tvrdi da je Spajić tražio od njega da ga finansira, odnosno da mu da sredstva za kampanju. Kralj kriptovaluta je napisao da ima dokaze o svim komunikacijama i uplatama prema Spajiću i da stoji na raspolaganju nadležnim organima ukoliko oni procene da je to neophodno. 

Spajić je pismo Kvona ocenio kao fabrikovanje afere pred izbore u nedelju. 

Međutim, funkcioner Pokreta Evropa sad Tihomir Dragaš tvrdi da zbog svega ovog neće biti ni postizborne koalicije sa partijom Dritana Abazovića.

„Sa URA nakon ovoga da pravimo vladu!? Ukoliko Dritan i ekipa nemaju obraza mi imamo. Ja ću podneti ostavke na sve funkcije u PES ukoliko se bude pravila postizborna koalicija sa URA“, naveo je Dragaš u prepisci na Tviteru sa korisnicima te društvene mreže.

Dragaš je ocenio da to što „Dritan radi i hvatanje za slamku da ostane još koji dan duže u fotelji se gledalo nije“.

„Razlika između nas i Demokrata je što posle ovoga mi nećemo praviti nikakav dogovor sa Dritanom, pa neka se dogovara sa DPS-om kao nekad“, naveo je Dragaš na Tviteru.

Sa druge strane, Abazović je u koaliciji sa Demokratama, te se postavlja pitanje na koji način bi mogli istisnuti GP URA iz buduće Vlade, te da li bi Aleksa Bečić prihvatio da mu koalicioni partner ne bude deo vlasti. 

Iz PES-a tvrde da DPS nije njihov partner nakon izbora, te stoga ostaje nepoznanica na koji način će se formirati buduća vlast i koliko može biti stabilna. Koalicija Za budućnost Crne Gore jasno je saopštila da sa DPS-om nema saradnje, a istog mišljenja su i Demokrate. 

Da li će možda biti dovoljno da PES, Za budućnost CG i Demokrate, sa manjinama, formiraju vlast, ostaje da se vidi nakon 11. juna. 

(Adria TV)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati