ŠOKANTNE TVRDNJE MEDOJEVIĆA: Kvon živeo u Spajićevom stanu u Beogradu?

V.K.

06. 06. 2023. u 15:55

LIDER Pokreta za promjene Nebojša Medojević tvrdi da je Milojko Spajić tajnim zaduženjem emitovanja državnih obveznica postao član organizovane kriminalne grupe.

ШОКАНТНЕ ТВРДЊЕ МЕДОЈЕВИЋА: Квон живео у Спајићевом стану у Београду?

Nebojša Medojević, Foto arhiva Novosti

– Znao sam koje su procedure da bi se država zadužila i tu sam obratio pažnju kako on doživljava upravljanje prema javnim finansijama i kako se odnosi prema Ustavu i državi Crnoj Gori. Ta emisiji obveznica je bila kršenje Ustava jer tu odluku donosi Skupština – koja mora doneti akt u kojem odobrava emisiju za jedan evro, a ne za 750 miliona, rekao je novinarima Medojević, dodajući da svako kršenje zakona u javnim finansijama je krivično delo.

-I ako neko koga ste zadužili da čuva državnu kasu zavuče ruku u džep u nekim zemljama to ima elemente veleizdaje, istakao je Medojević, poručujući da je lako mogao da uoči da su prekršeni svi zakoni, Ustav i da je Spajić sa Zdravkom Krivokapićem "prodao obveznice na londonskoj berzi" a da je vlada potom odlučivala o toj transakciji.

Medojević je podsetio da Spajić 2020. godine nije predložio budžet jer je sam odlučio da uvede privremeno finansiranje.

-To je tada mogla da učini samo Skupština. Spajić je sve to ignorisao i sam doneo odluku i uveo privremeno finananisiranje u kome je sam odlučio kome će šta isplaćivati – dodao je Medojević.

Pitao je ko finansira kampanju Evrope sad.

– Da li se neko zapitao ko finansira njihove aktivnosti. Kad je PZP 2006. učestvovao na izborima, mi smo privatno finansirali tu kampanju. Iz kojih izvora se plaćaju bilbordi, spotovi – pita se Medojević.

On ukazuje na to da je Spajić zatvorio Montenegro erlajnz i da je otvorio drugu firmu – To Montenegro.

– Spajić je odlučio da kupi dva aviona bez motora od iste firme i oštetio Crnu Goru za 12 miliona dolara – skuplje nego što je trebalo. Koliko je sebi doneo para od te transakcije– pita Medojević.

Medojević se tokom pres-konferencije osvrnuo i na Spajićevo interesovanje za kriptovalute.

– Da li je Do Kvon poznavao Spajića? I te kako ga je dobro poznavao. I sam je to priznao. Kvon je verovatno živeo u stanu Spajića u Beogradu i postoje indicije da je Kvon kupio stan od Spajića – tvrdi Medojević, dodajući da su se njih dvojica družili.

Predsedniku Crne Gore i partijskom kolegi Spajića Jakovu Milatoviću je poručio da je saučesnik ako ćuti na Spajićeve kriminalne aktivnosti.On tvrdi i da je Milojko Spajić tajnim zaduženjem emitovanja državnih obveznica postao član organizovane kriminalne grupe.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju