ADVOKATICA TRAŽILA IZUZEĆE SUDIJE: Odloženo suđenje Srbima u Nikšiću

V.K.

27. 04. 2023. u 15:30

PRED Većem Osnovnog suda u Nikšiću danas je prekinut postupak protiv 35 osoba srpske nacionalnosti zbog incidenata koji su se u tom gradu desili na Dan državnosti 13. jula prošle godine, kada su se na Trgu slobode okupile tzv. komite sa Cetinja.

АДВОКАТИЦА ТРАЖИЛА ИЗУЗЕЋЕ СУДИЈЕ: Одложено суђење Србима у Никшићу

Foto: V. K.

Advokatica Branislavka Mujović Radović, koja zastupa okrivljene Nikšićane tražila je izuzeće sudije Save Mušikića, jer nije odlučio o odbacivanju optužnog predloga. Zbog toga je postupak prekinut, a Mujović Radović je kazala novinarima da je sudija o odbacivanju optužnog predloga morao da odluči danas.

- U spisima postoji rešenje o odbacivanju krivične prijave protiv svih okrivljenih koje je podnela Uprava policije - kazala je Mujović Radović.

Forum "Luča" sa Cetinja je 13. jula prošle godine na Trgu slobode u Nikšiću organizovao proslavu Dana državnosti, a grupa okrivljenih građana je slavila na Trgu Šaka Petrovića.

Nakon auto-kolone došli su do Trga, gde je proslava bila završena, ali je i dalje bilo građana. Policija, na koju su "komite" bacale kamenice, stolice iz obližnjih lokala, uz primenu sile sprečila je fizički sukob dve grupacije. Novo ročište je zakazano za 1. jun.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna