NEKO TREBA DA PREUZME ODGOVORNOST: Abazović će biti saslušan zbog podrške Crne Gore tzv. Kosovu u Savetu Evrope?

Novosti online

27. 04. 2023. u 14:55

SKUPŠTINSKI Odbor za međunarodne odnose i iseljenike jednoglasno je usvojio inicijativu za održavanje kontrolnog saslušanja predsednika Vlade i rukovodioca Ministarstva spoljnih poslova Dritana Abazovića, povodom odluke da Crna Gora podrži članstvo tzv. Kosova u Savetu Evrope.

НЕКО ТРЕБА ДА ПРЕУЗМЕ ОДГОВОРНОСТ: Абазовић ће бити саслушан због подршке Црне Горе тзв. Косову у Савету Европе?

foto: B.D.

Predsednik Odbora Miodrag Lekić izjavio je da bi saslušanje bilo održano 3. maja, odnosno prvog slobodnog termina nakon praznika.

Ujedno bi se, kako je najavio, održalo i saslušanje povodom stanja diplomatske aktivnosti na rešavanju pitanja Prevlake, objavile su „Vijesti“.

„Biće razloga da nam se mnoge stvari objasne, odgovore i preuzme odgovornost“, kazao je Lekić.

Poslanik Demokratskog fronta Slaven Radunović rekao je da Crna Gora pokazuje sve elemente marionetske države i čeka naloge sa strane kako treba da glasa, prenosi RTCG.

Radunović je naveo da bi premijer Dritan Abazović trebalo da odgovara na odboru na pitanja u vezi sa odlukom Vlade da podrži prijem Kosova u Savet Evrope, i da bi trebalo održati kontrolno saslušanje premijera.

„Pa da nam razjasni ove stvari“, rekao je Radunović.

Podsetimo, zahtev tzv. Kosova za prijem u Savet Evrope prosleđen je u ponedeljak u dalju proceduru u Parlamentarnu skupštinu te organizacije. Za tu odluku glasali su predstavnici 33 zemlje, sedam je bilo protiv (Srbija, Azerbejdžan, Gruzija, Rumunija, Kipar, Španija i Mađarska), dok je pet bilo uzdržano (Grčka, Slovačka, Moldavija, Ukrajina i BiH). Jermenija nije glasala.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (8)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri