PODNETO SEDAM KRIVIČNIH PRIJAVA: Policijsko-tužilačka akcija na području severa Crne Gore

Марија Стевановић
Marija Stevanović

26. 04. 2023. u 15:18

ZBOG sumnje da su izvršili krivično delo krijumčarenje., policija je u Bijelom Polju podnela krivične prijave protiv sedam osoba.

ПОДНЕТО СЕДАМ КРИВИЧНИХ ПРИЈАВА:  Полицијско-тужилачка акција на подручју севера Црне  Горе

Foto: Opština Bijelo Polje

Službenici Sektora za borbu protiv kriminala – Odseka za borbu protiv korupcije, ekonomskog kriminala i sprovođenje finansijskih istraga su sa službenicima Odeljenja bezbednosti Bijelo Polje, a u koordinaciji sa Osnovnim državnim tužilaštvom u Bijelom Polju, realizovali višemesečnu aktivnosti kodnog naziva „Magistrala“.

Akcija je bila usmerenu na suzbijanje krijumčarenja akcizne robe na severu Crne Gore, a koja je rezultirala podnošenjem krivične prijave protiv sedam osoba osoba zbog sumnje da su izvršili krivično delo krijumčarenje.

-Policija je juče izvršila pretrese na dve lokacije koje koriste četiri osobe, a koje su nakon toga uz krivičnu prijavu privedene državnom tužiocu. Osumnjičeni su krivična dela izvršili tako što su, od aprila 2021. do oktobra 2022. godine, vršili prodaju neocarinjene robe, pritom organizujući mrežu preprodavaca na teritoriji više gradova u Crnoj Gori, a u nameri da pribavljanja protivpravne imovinske koristi na štetu budžeta Crne Gore.

Vrednost privremeno oduzete robe – cigareta u navedenom periodu iznosi oko 20.000 evra, saopštila je Uprava policije Crne Gore.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)