DRITAN O TVRDNJAMA REISA DA JE SPC DOBILA VIŠE NOVCA: Neka na onih 10.000 doda i višemilionski vredno zemljište za izgradnju Islamskog centra

Novosti online

12. 04. 2023. u 14:45

PREDSEDNIK Vlade Crne Gore Dritan Abazović kazao je da unutar tužilaštva treba da se nastavi provetravanje, odgovarajući na pitanja novinara nakon konferencije u Podgorici „Crna Gora posle predsedničkih izbora“, koju su organizovali Beogradski centar za bezbedonosnu politiku i Institut alternativa (IA).

ДРИТАН О ТВРДЊАМА РЕИСА ДА ЈЕ СПЦ ДОБИЛА ВИШЕ НОВЦА: Нека на оних 10.000 дода и вишемилионски вредно земљиште за изградњу Исламског центра

Crna Gora

„Neka dođe Lepa Medenica da odgovori na pitanja iz njene nadležnosti i ti pravni eksperti, ko je ubio Duška Jovanovića. Neka Lepa kaže u kakvim je vezama sa Zoranom Lazovićem (bivši šef Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala) i sve će vam biti jasno“, rekao je Abazović.

Rukovoditeljka Višeg državnog tužilaštva u Podgorici Lepa Medenica kazala je ranije danas da joj je Abazović nacrtao metu.

Ona je kazala i da je tužilac Nikola Boričić juče, tokom Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu izneo notorne neistine, a da je to delimično učinio i njegov kolega Vukas Radonjić.

Ona je to rekla upitana da prokomentariše navode koje su se čuli juče u Parlamentu – da je zvala tužioce i pritiskala ih da puste policajce uhapšene u slučaju ukidanja zabrane ulaska u Crnu Goru Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću.

Abazović je na novinarsko pitanje „na osnovu čega je Srpska pravoslavna crkva (SPC) dobila najviše novca od države“, odgovorio da je to pitanje za Ministarstvo pravde.

„Ne želim da polemišem sa reisom, ali zaboravlja da je Vlada dodelila višemilionski vredno zemljište na Koniku za izgradnju Islamskog centra i to treba da doda na ovih deset hiljada. Nikad nisam pravio razliku, Ministarstvo se bavi time, ali mi smetaju stvari koje se vade iz političkog konteksta“, rekao je Abazović.

Na pitanje zašto se otvaraju ruske fabrike ako je Rusija pod sankcijama, kazao je da nisu sve ruske kompanije pod sankcijama.

„Mi imamo ruske turiste, šta da radimo sa njima“, rekao je premijer.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)