MANDIĆ DEKLASIRAO ĐUKANOVIĆA: Bezbroj puta ste se sreli sa Putinom, a sad meni pripisujete da sam ruski čovek

Novosti onlajn

16. 03. 2023. u 21:28

KADA se osvrnemo nazad, voljom Slobodana Miloševića gospodin Đukanović je došao na mesto predsednika Vlade, a onda postao žestok protivnik, rekao je Andrija Mandić, a to što ga optužuje da je ruski čovek, objasnio je u par rečenica.

МАНДИЋ ДЕКЛАСИРАО ЂУКАНОВИЋА: Безброј пута сте се срели са Путином, а сад мени приписујете да сам руски човек

Foto: Printscreen/B92

- Vi ste se bezboroj puta sreli sa Putinom a ja jednom. Sad meni pripisujete da sam ruski čovjek. Vi ste upravo sa tom politkom, ruskim kapitalom, ruskom podrškom, doprineli da Crna Gora postane nezavisna. Tu perspektivu se koristili u referendumskoj kampanji da biste i to otkačili i krenuli u novu politiku - kazao je Mandić.

Zalaže se za integraciju u Otvoreni Balkan.

- Mislim da Crnoj Gori ne preti opasnost od Srbije, Albanije i Makedonije, a naravno to ne treba smetati Berlinskom procesu. Evropski put trebamo realizovati - kazao je on.

Najvažnije je, kako navodi, da se Crna Gora pomiri i ujedini.

- Nalazimo se u jednom haosu na Istoku Evrope. Ono što male zemlje mogu uraditi je pronaći formulu zajedničkog funkcionisanja kako bi sprečili strani uticaj. Strane sile vole da imaju malu pešadiju, a ja mislim da Crna Gora treba tražiti put zavetrine jer mi ne možemo da utičemo na svetske procese. Vojni potencijali ne bi promenili ništa, zato se zalažem za pomirenje različitosti. Izražavam žaljenje zbog nekih reči koje sam koristio, a braća moraju naći zajednički jezik - kazao je on.

Preduslov za to je borba protiv kriminala i korupcije, kaže Mandić i dodaje da se ne možemo buditi sa mišlju koga ćemo mrzeti taj dan.

Ono zbog čega Mandić godinama optužuje Đukanovića je to što deli Crnu Goru po svim linijama.

- Kada su Bošnjaci kroz operaciju Lim proglašeni kao neprijatelji, preko Orlovog leta kada su to bili Albanci, do litija i obračuna sa DF-om, lažnog državnog udara, kada je srpski narod bio na tapetu, vidimo da su prikrivali zločinački plan – šverc cigareta i droge. To je stavilo Crnu Goru u najgoru poziciju. To nije bio problem regiona, ali kada je pao brod sa 20 tona kokaina, shvatili su da je Crna Gora Kolumbija na Jadranu - kazao je on.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!