MILA ĆU PONOVO POBEDITI: Intervju - Jakov Milatović, predsednički kandidat u Crnoj Gori

С.Ровчанин Томковић
S.Rovčanin Tomković

14. 03. 2023. u 12:00

MOJ ulazak u drugi krug garantuje poraz Mila Đukanovića i njegov odlazak u političku prošlost. Čovek koji je personifikacija podela, raseljavanja, veštačkih tenzija, ofšor poslovanja, te devastator naše ekonomije, nema više poverenje građana Crne Gore. Izbori koji slede poslaće jasnu poruku domaćoj i međunarodnoj javnosti šta građani Crne Gore misle o njemu. Politika prošlosti nema šanse protiv budućnosti.

МИЛА ЋУ ПОНОВО ПОБЕДИТИ: Интервју - Јаков Милатовић, председнички кандидат у Црној Гори

Privatna arhiva

Ovako u intervjuu za "Novosti", na pitanje hoće li posle predsedničkih izbora dugogodišnji predsednik Crne Gore Milo Đukanović otići u prošlost, odgovara Jakov Milatović, kandidat Pokreta Evropa sad!

Rekli ste da se ni hipotetički ne može desiti da Aleksa Bečić i Andrija Mandić uđu u drugi krug. Ali, ako vas, ipak, brojke demantuju hoćete li podržati nekoga od njih u eventualnom duelu sa Đukanovićem?  

- Ostajem uveren da ću biti učesnik drugog kruga, u kome ću ubedljivo pobediti Đukanovića. To pokazuju sva relevantna istraživanja i raspoloženje građana širom Crne Gore, u koje sam se dodatno i uverio ovih dana, obilazeći različite krajeve Crne Gore. Veoma je bitno naglasiti da pomenute sondaže ukazuju na izvesnost pobede nad Đukanovićem, ali jedino u slučaju prolaska kandidata Pokreta Evropa sad u drugi krug.

Mislite li da je opozicija odigrala dobro odlukom da maltene svaka stranka predloži svog kandidata?  

Pokret Evropa sad je još početkom godine iskazao raspoloženje da podrži zajedničkog kandidata, koji bi bio izraz dogovora sa obnovljenom parlamentarnom većinom. Međutim, nakon što su parlamentarni subjekti najavili participaciju na predsedničkim izborima, a kao pokret koji je ostvario izvanredan rezultat na lokalnim izborima u oktobru, posebno u Podgorici, gde smo najjači konstituent nove gradske uprave, odlučili smo da nastupimo sa svojim kandidatom, što je bio zahtev velikog broja građana koji u Pokretu Evropa sad vide nadu za bolji život. Ubeđen sam da ću veliku većinu glasova koji žele da promenimo kandidata DPS-a sa predsedničke funkcije objediniti u drugom krugu, te na osnovu toga Đukanović nema nikakvih šansi. Pobedio sam ga jednom u Podgorici u oktobru, pobediću ga opet sada u celoj Crnoj Gori!

ZA BOLjE SUTRA 

GOVORE da ste "kopija" Milojka Spajića, da obećavate ljudima plate od 1.000 evra kao svojevremeno Mlađan Dinkić akcije, da ste trampista, desni populista, da možete spasti Crnu Goru, da su vam obećanja nerealna... Pa, šta je od ovog najbliže istini?  

Jedina istina je da je program Evropa sad povratio izgubljeno dostojanstvo građanima u Crnoj Gori, i uz ostale reforme u domenu ekonomske i socijalne sfere, doneo vidljive benefite običnim ljudima. Nakon godina lošeg upravljanja, građanima smo vratili nadu u bolje sutra.

Kako vidite odnose Srbije i Crne Gore ukoliko vi postanete predsednik?  

Zalagaću se za najbolje moguće odnose sa Srbijom, kao i sa svim ostalim zemljama u regionu. Mnogo je momenata koji nas povezuju kroz vreme kada smo živeli u istoj državi. Takođe, potrebe građana za unapređenje saradnje veoma su izražene u obe zemlje. Stoga, zbog budućnosti je vrlo bitno da se povezujemo i zajednički radimo na zajedničkim projektima i uspostavljanju standarda za bolji života svih ljudi u regionu. Od prakse razdora i konfrontacija koju je vodio Đukanović, zbog sitnih političkih poena, planiram da se odlučno distanciram.

Gde je Crna Gora sada posle toliko očekivanog pada DPS sa vlasti na izborima 2020. godine? Da li je svađa u okviru stranaka pobednika doprinela tome da su već propale mnoge šanse da se društvo oporavi?

Pokret Evropa sad postoji nešto više od pola godine. Nakon mnogobrojnih nelogičnih poteza raznih subjekata parlamentarne većine iz 30. avgusta 2020. smatram da smo osnivanjem, a zatim i učešćem na lokalnim izborima u velikoj meri doprineli da se DPS razvlasti u mnogim opštinama. Izgubljeno vreme ne možemo vratiti, ali možemo izvući pouke.  

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!