BENEFITE ĆE IMATI GRAĐANI CRNE GORE: Luku Budva nakon dve decenije preuzela Opština

B. DABIĆ

07. 03. 2023. u 20:54

ISPRAVLjENA je nepravda posle punih 20 godina - Luku Budva danas je ponovo preuzela Opština.

БЕНЕФИТЕ ЋЕ ИМАТИ ГРАЂАНИ ЦРНЕ ГОРЕ: Луку Будва након две деценије  преузела Општина

Foto: Opština Budva

Sporazum o ustupanju na korišćenje Luke Budva Opštini potpisali su predsednik Opštine Budva Milo Božović i direktor Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Mladen Mikijelj. To znači da je Luka Budva iz „privatnih ruku“ ponovo u vlasništvu države.

Početkom februara, Vlada je, na inicijativu premijera u tehničkom mandatu, Dritana Abazovića, usvojila Odluku o preuzimanju Luke Budva i time dala saglasnost na Sporazum između Javnog preduzeća i Opštine kojim se lokalnoj upravi daje marina na privremeno korišćenje do raspisivanja tendera i izbora koncesionara.

Predsednik opštine Budva Milo Božović istakao je da su se stekli uslovi da Opština Budva preuzme Luku. On se zahvalio  Vladi Crne Gore i premijer  Abazoviću na Zaključku Vlade koja je omogućila da Opština preuzme Luku, a direktoru Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Mladenu Mikijelju, predsedniku Upravnog odbora Blažu Rađenoviću i kompletnom njihovom timu na poverenju koje su ukazali Opštini Budva i mogućnosti da Opština preuzme upravljanje Lukom Budva.

Foto: Opština Budva

 

- Višedecenijska nepravda danas je ispravljena i krunisana potpisivanjem Sporazuma o ustupanju na korišćenje Luke Budva, između Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom i Opštine Budva. Na osnovu Zaključka Vlade stavljeno je van snage nešto što je decenijama pripadalo privilegovanom privrednom društvu i ubuduće ćemo, zajednički, sa Opštinom Budva, raditi na unapređivanju Luke Budva i konačno će građani Budve, ali i Crne Gore, imati posebne benefite i privilegije od ovog posla - zaključio je predsednik Upravnog odbora Blažo Rađenović.

Ispred Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom, sastanku su prisustvovali: direktor Mladen Mikijelj, predsednik Upravnog odbora Blažo Rađenović, pomoćnica direktora Ivana Franeta, pomoćnik direktora Nikola Rađenović, savetnik Vukašin Mijatović i rukovoditeljka ekonomsko-finansijske službe Maša Vukić, dok su ispred Opštine Budva sastanku prisustvovali: predsednik Opštine Milo Božović, predsednik Skupštine opštine Budva Nikola Jovanović i v.d. sekretarke Sekretarijata za privredu Jelena Savić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)