MILO ĐUKANOVIĆ U ANDRIJEVICI: Rivali - vojvode, Crna Gora odbranjena od aneksije (FOTO)

Марија Стевановић
Marija Stevanović

06. 03. 2023. u 22:54

NAKON što pobedim na predsedničkim izborima, treba da se potrudimo da potvrdimo svoju snagu i pobedom na parlamentarnim izborima, da stabilizujemo ovu zemlju i da nastavimo da je vodimo putem daljeg evropskog razvoja - kazao je predsednički kandidat Demokratske partije socijalista Milo Đukanović, na tribini u Andrijevici.

МИЛО ЂУКАНОВИЋ У АНДРИЈЕВИЦИ: Ривали - војводе, Црна Гора одбрањена од анексије (ФОТО)

DPS

- Ulog su država i evropska budućnost, Crna Gora ima tradiciju slobodara a ne tuđih slugana. Ne pripada vama ništa drugo u budućnosti do to. Sve drugo bi bilo suprotno vašoj tradiciji. Tradicija dostojanstvenih ljudi, a ne ljudi koji kleče tuda okolo po regionalnim adresama i sklapaju štetne sporazume. Sporazume štetne po crnogorske interese samo da bi kupili još koji dan ili nedelju na vlasti. Ne treba ni vama ni Crnoj Gori takva politika - kazao je Đukanović.

On je ponovo "upalio alarm" da je "u igri država i ovde je u igri budućnost Crne Gore, evropska budućnost Crne Gore“.

-Okrenuli smo sa ka evropskom sistemu vrednosti, uveli zemlju u NATO što je posebno važno sada kada gledamo rat u Ukrajini, ratu koji je na vratima Balkana - kazao je Đukanović koji tvrdi da "članstvo u NATO ima neprocenjivu vrednost za stabilnost i mir naše države".

Đukanović se osvrnuo na svoje protivkandidate nazivajući ih „vojvodama i mladim dovojvodama".

- U svakom kritičnom trenutku novije crnogorske istorije oni su bili protiv Crne Gore. Jednako vojvoda, kao i dvojica mladih dovojvoda koji su mi protivkandidati na ovim izborima, koji se danas u kampanji predstavljaju svojom SNP-ovskom biografijom. Znamo da je SNP zapravo bio nosilac ovakve sluganjske politike prema Beogradu, da je do poslednjeg daha služio Slobodanu Miloševiću i velikosrpskom nacionalizmu, koji je želeo i koji i danas želi da Crne Gore ne bude. To su moji protivkandidati, time se oni mogu predstaviti na ovim izborima, i zbog toga ja želim da vam kažem da sam apsolutno siguran u svoju pobedu - kazao je Đukanović.

On je istakao "da je državno odgovorna opozicija branila i odbranila Crnu Goru od nove aneksije za koju je velikosrpski nacionalizam 30. avgusta 2020. godine pomislio da je dobio otvorena vrata".

- Danas želim da vam kažem da smo mukotrpno odbranili najveće vrednosti. Odbranili smo nezavisnost, odbranili smo članstvo u NATO i odbranili smo evropski put. Nismo to odbranili zato što je bilo slabo napadnuto, ne. Bilo je moćno napadnuto, i bilo je napadnuto i od strane velikosrpskog nacionalizma i od strane ruskog imperijalizma. I tome su služili slugani velikosrpski i ruski i anticrnogorski. Pokazali smo ovih dve i po godine da nije najvažnije da li si vlast ili opozicija, najvažnije je šta braniš. Ako braniš svoju kuću nema te sile koja vas može poraziti. I da ne bude ni ovo samohvalisanje i praznorečje. Pogledajmo danas rat u Ukrajini. Kada je krenuo samo se nagađalo da li će moći da istraju 7 ili 10 dana. Prošla je godina i ne može se ništa. Ne može se, jer brane svoju kuću. I u miru i u ratu, uvijek je u prednosti onaj ko brani svoju kuću. Naša državno odgovorna opozicija je branila i odbranila Crnu Goru od nove aneksije za koju je velikosrpski nacionalizam 30. avgusta 2020. godine pomislio da je dobio otvorena vrata - kazao je Đukanović.


 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024