ZA UBISTVO OCA PETORO DECE 14,8 GODINA ZATVORA: Doneta presuda za zločin u Beranama

Марија Стевановић
Marija Stevanović

22. 02. 2023. u 15:17

U VIŠEM sudu u Bijelom Polju danas je zbog ubistva i nanošenja lakih telesnih povreda Davor Sujković (33) iz Berana osuđen na 14 godina i osam meseci zatvora.

ЗА УБИСТВО ОЦА ПЕТОРО ДЕЦЕ 14,8 ГОДИНА ЗАТВОРА: Донета пресуда за злочин у Беранама

Njegoš Milanović, Foto Privatna arhiva M. S.

Prema navodima optužnice Višeg državnog tužalaštva u Bijelom Polju, on je 15. decembra 2021. godine, oko 20.15 časova, pred kafanom ''Gradac'', u prigradskom naselju Budimlja u Beranama, nožem usmrtio Njegoša Milanovića (40), oca petoro dece i naneo lake telesne povrede Danilu Baboviću.

Do tragedije je došlo nakon svađe i tuče više osoba u kafani, a incident se preneo i na parking gde je Sujković potegao nož, nakon čega su prisutni hitno prebacili teško povređenog Milanovića u Urgentni centar Opšte bolnice u Beranama, ali mu nije bilo pomoći.

Sujković je potom sakrio nož na stovarištu gde je bio zaposlen.

Na suđenju je iskazao žaljenje zbog događaja, tvrdeći da se ne seća ničega, posle udarca u glavu koji je dobio od Milanovića.

Njegoš sa suprugom i decom, Foto Privatna arhiva M. S.

Veštak medicinske struke dr Nemanja Radojević zaključio je da u medicinskoj dokumentaciji, na osnovu povreda koje je zadobio u vidu otekline na usni, Sujković nije mogao gubiti svest, isključujući u potpunosti potres mozga, koji bi prouzrokovao takvo stanje, pa čak i uz stanje alkoholisanosti, od najmanje 1,30 a najviše 1,40 promila.

Tužilac je u završnoj reči za Sujkovića zatražio kaznu zatvora od 15 godina, kao i 10 meseci zbog nanošenja lake povrede Baboviću.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!