ČEKIĆEM UBIO ROĐAKU ZBOG ČETIRI MOBILNA? Maloletni LJubiša B. (17) uhapšen zbog sumnje da je usmrtio Stanku Mićić (65) kod Bečeja

B. Grujić

22. 02. 2023. u 14:57

LjUBIŠA B. (17) iz Mileševa, koji je, kako se sumnja, u ponedeljak u večernjim časovima mučki usmrtio rođaku Stanku Mićić (65), u njenoj kući u Ulici generala Rodića 10 u ovom selu kod Bečeja, uhapšen je u blizini Tehničke škole u Bačkoj Topoli, nakon što je telefonom pozvao druga da dođe po njega.

ЧЕКИЋЕМ УБИО РОЂАКУ ЗБОГ ЧЕТИРИ МОБИЛНА? Малолетни Љубиша Б. (17) ухапшен због сумње да је усмртио Станку Мићић (65) код Бечеја

Kuća u kojoj je usmrćena Stanka Mićić, Foto B. G.

Policija je za njim tragala cele noći, a prema nezvaničnim informacijama, on se nakon zločina, automobilom "opel suza" crvene boje, starim više od 25 godina, koji je u vlasništvu ubijene, dovezao do Bačke Topole i onda pokušao da ga zapali.

Po selu se juče pričalo da je Stanka ubijena udarcima čekićem u glavu, pa potom više puta izbodena nožem i na kraju zadavljena, a policija je kratko saopštila da je "usmrćena udarcima i ubodima". Tek nakon obdukcije i iskaza uhapšenog Ljubiše biće poznato više detalja o ovom zločinu, koji je poprilično uznemirio meštane malog bačkog sela.

Telo nesrećne žene, koja je u trošnoj kućici na periferiji sela živela sama, pronašao je maloletni komšija M. M. (17).

- Telefonom me je pozvao baka Stankin kolega sa posla, ovo je malo selo i mi se uglavnom svi poznajemo. Ona mu nije odgovarala na telefonske pozive i zamolio me da proverim šta se dešava. U kući je bilo tiho, zvao sam je, ali se nije odazivala, onda sam ušao unutra i našao beživotno telo delimično prekriveno ćebetom. Bilo je malo krvi, a stvari su bile razbacane - priča ovaj sedamnaestogodišnjak, koji živi u kući pored, uz napomenu da je o svemu odmah obavestio policiju.

Domino Feher, Foto B. G.

Rođena sestra žrtve Vinka Rapić, koja živi u obližnjem Radičevićevu, kaže da je Stanka živela od male njive koju godinama sama obrađuje.

- Povremeno je radila kao sezonski radnik u PIK Bečej i nije imala novca, ja sam joj često pomagala. Mrava ne bi zgazila, a njen najveći kapital, osim ove kućice, bio je taj stari automobil, koji ne znam da li vredi 500 evra - kroz suze nam priča Vinka. - Pazite, pa mi smo rod, ne znam kako je mogao da učini tako nešto.

Stankin sestrić Domino Feher došao je u Mileševo iz Novog Sada, gde živi i radi, odmah nakon što je saznao za ubistvo rođake.

- Užasna vest nas je sve iznenadila. U ponedeljak u popodnevnim časovima sam se čuo sa tetkom i sad, eto, nema je više - kaže Feher.

- Osumnjičeni je, navodno, u kuću ušao kroz prozor na kupatilu, ali ja mislim da nije mogao tuda da se provuče. Navodno je ukrao četiri tetkina mobilna telefona i pobacao kartice. Moja tetka je preminula u najstrašnijim mukama, u predelu grudi je ubadana nekim oštrim predmetom, davljena je, izgleda, kanapom, a po glavi udarana, najverovatnije, čekićem.

Vinka Rapić, Foto B. G.

Posle intenzivne potrage, policija je najpre na periferiji Bačke Topole otkrila ostavljenu "opel suzu", a zatim uspela da uđe u trag odbeglom maloletniku i stavi mu lisice na ruke u blizini obrazovne ustanove koju je nekada pohađao.

SLUTILO NA TRAGEDIJU

- SLUTILO je da će nešto ovako svirepo i tužno da se dogodi, jer Ljubiša i njegova dva brata odavno maltretiraju meštane. Strah i trepet su, iako maloletni, ali do sada su se uvek nekako izvlačili. I eto, vidite sad, stradala je nedužna žena, mirna, tiha i povučena, a još je i njihova rođaka - kaže starija žena iz Mileševa, koju smo zatekli u ulici gde se dogodio zločin.

- Nedavno su trojica braće upala u tek sređenu i praznu kuću porodice iz Subotice, koja je planirala da se uskoro useli i demolirali je potpuno. Vršili su nuždu po krevetima i uništili nove stvari i nameštaj.

Foto Fejsbuk

OTAC JOVAN BEZ KOMENTARA

POKUŠAJ da stupimo u kontakt sa Jovanom B., ocem maloletnika osumnjičenog za ubistvo, ostao je neuspešan. On se pojavio na kapiji u dvorištu kuće u Ulici Vuka Karadžića, sa još dvojicom sinova, ali nije želeo ništa da kaže. Samo je odmahnuo rukom i rekao: "Gas, slobodni ste."

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DA ZAČINITE BRAK? Radmila je bračni terapeut i ove savete treba da poslušate (VIDEO)