OTVOREN 54. PRAZNIK MIMOZE: Usred februara atmosfera kao leto da je

V.V.

17. 02. 2023. u 22:38

Povorka Praznika mimoze sa mažoretkama, trombonjerima, maskama, gradskom i mesnom Muzikom Đenović, plesačima Diana i članovima Balkanske lavine krenula je sa glavnog hercegnovskog trga, šetalištem uz more do centra Igala, a tu je pred prepunim platoom nekadašnjeg hotela Igalo, nakon simbolične predaje gradskih ključeva kapu Praznika počeo koncert popularne Marije Šerifović.

ОТВОРЕН 54. ПРАЗНИК МИМОЗЕ: Усред фебруара атмосфера као лето да је

Foto: V.V.

Ključeve grada predsednik Herceg Novog, Stevan Katić simbolično je predao kapu festivala, članu NVO Maškare, Miću Damjanoviću, a svim  gostima koji su tradicionalno stigli iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije,poželeo dobrodošlicu u Herceg Novi i na  Praznik mimoze, jednu od najznačajnijih manifestacija na ovom delu Mediterana u zimskom periodu.

–Posebno bih želeo da pozdravim  brojne delegacije i predstavnike diplomatskog kora naših pobratimskih gradova iz regiona, iz čitave bivše Jugoslavije, poručio je Katić, zadovoljan, kako je istakao što se ponovo oseća među ljudima „nešto što nas je uvek sve zajednički spajalo“.

Marije Šerifović koncert je otvorila pesmom „Pametna i luda“ a pred nastup poručila da joj je drago  što prvi put nastupa u Herceg Novom, posle davne 2004, 2005. godine, i da jedva čeka “morske čarolije”, a da se gde god nastupa, osjća kao kod kuće.

- Ja smatram da svačiji životni moto treba da bude – jesti lepu hranu, piti lepo vino, živeti na moru i bez sekiracije. Svi mi sa estrade volimo da kažemo da nas, gde god da odemo, dočekaju maestralno, divno, bajno, krasno… A , ono što ja osećam, to i govorim bilo da je Podgorica, Budva, Herceg Novi, Ljubljana, Zagreb, Sarajevo ili Zenica; ljubav koju osećam od strane ljudi kod kojih nastupam, gostujem, razmenjujem energiju i emociju je zaista nešto što može da se opiše – kao kod kuće. Apsolutno ne pravim nikakvu razliku, a ono o čemu bi možda mogli da komentarišemo je koliko je publika više ili manje gde vatrena. Međutim, kada je u pitanju taj neki ljudski faktor za koji ja smatram da je u današnje vreme izuzetno i ekstremno važan, ja se zaista svuda osećam kao kod kuće, poručila je Šerifović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri