MILO ĐUKANOVIĆ NAJAVIO: Opozicija uskoro izlazi sa predlogom predsedničkog kandidata

Марија Стевановић
Marija Stevanović

07. 02. 2023. u 18:41

OPOZICIONI savez razgovara o tome da li će kandidat na predsedničkim izborima biti stranačka ili nadstranačka ličnost, kazao je predsednik Crne Gore i lider Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović i najavio da će uskoro izaći sa predlogom kandidata.

МИЛО ЂУКАНОВИЋ НАЈАВИО: Опозиција ускоро излази са предлогом председничког кандидата

Foto: Arhiva

Đukanović je to istakao na konferenciji za novinare koju je održao sa predsednicom takozvane države Kosovo Vjosom Osmani Sidriu, a upitan kada se može očekivati ime predsedničkog kandidata DPS-a i hoće li se on kandidovati.

- Vremena ima. To što još nismo saopštili ime kandidata, ne znači da na njegovom definisanju ne radimo veoma predano. Kao predstavnici ozbiljne politike, trudimo se da sagledamo sve političke aspkete i nakon toga izađemo sa kandidatom za koga verujemo da može pobediti na izborima - rekao je Đukanović.

On je naglasio da u okviru opozicionog saveza razgovaraju da li će taj kandidat biti stranački ili nadstranački.

- Posle nekoliko istaknutih kandidatura sa drugog pola političke scene, opozicija želi da obogati ponudu kandidatima koji će ponuditi argumente u prilog punoj posvećenosti nacionalnim interesima i dostizanju evropskog sistema vrednosti. Imamo takve kandidate, kao stranačke i nadstranačke. Razgovaramo unutar opozicije i ubeđen sam da ćemo doći do jednog ili više kandidata koji će učestvovati na predsedničkim izborima - dodao je Đukanović.

On je izjavu premijera Dritana Abazovića da Crna Gora treba da dobije novog predsednika, prokomentarisao pitanjem kome u Crnoj Gori treba da bude najvažnije da eliminiše nekoga ko je personifikacija mira i ulaska u NATO.

BONUS VIDEO - VIJORE ZASTAVE KOSOVA U CG: Milo ponosno dočekao Vljosu Osmani

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja