POSLE OLUJNE NOĆI MIRNO: Tragovi nevremena i na graničnom prelazu Debeli brijeg /Foto/

V.V.

05. 02. 2023. u 13:32

NAKON olujne noći u kojoj je jak severeoistočni veetar duvao povremeno brzinom od preko 70 kilometara na sat, mirno i hladno jutro u Herceg Novom. Temperatura vazduha samo tri stepena. More je toplije, 13 stepeni. Šteta koju je pričinio olujni vetar jutros je vidljiva skoro na svakom koraku.

ПОСЛЕ ОЛУЈНЕ НОЋИ МИРНО: Трагови невремена и на граничном прелазу Дебели бријег /Фото/

Foto:V.V. i RT HN

Olujni vetar oštetio je više objekata na graničnom prelazu Debeli brijeg.Komandir Granične policije Herceg Novi Dragan Kontić, kaže da je polomljena jedna rampa na izlaznoj traci i jedna rampa na ulaznoj traci graničnog prelaza.

- Iz zemlje je  iščupan saobraćajni znak na ulazu, bočna strana objekta za pregled motornih vozila - garaža skoro potpuno je otkrivena jer su veliki paneli otkinuti od konstrukcije, pokidana su izlazna rolo vrata na objektu za pregled motornih vozila a zaštitna ograda pored graničnog prelaza je oštećena, a zaštitna ograda pored graničnog prelaza je oštećena, naveo je Kontić.

U toku noći na terenu su bile četiri ekipe hercegnovske službe zaštite i spasavanja. Dva dimnjaka zapalila su se u kućama na  Podima i u Zelenici. Hladno vreme mestimično je zaledilo put ka zaleđu pa su posipani rizla i pesak i ovaj putni pravac je prohodan. Još ima prekida u napajanju električnom energijom, bez struje su meštani Zelenike. Nije bilo problema za plovila u gradskoj luci.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)