KONAČNO DOGOVOR: Zadovoljavajući predlog o organizaciji i zaposlenima u Bolnici Meljine

V.V.

03. 02. 2023. u 16:09

BOLNICA Meljine od 1. marta pružaće usluge iz hirurgije, ginekologije i oblasti interne medicine, a funkcionisaće kao organizaciona jedinica Bolnice Kotor. Kapaciteti će biti proširivani kako se budu sticali uslovi, postepenim raspisvanje, novih konkursa, saopšteno je na konferenciji za novinare nakon sastanka predstavnika bolnica Meljine i Kotor i Ministarstva zdravlja.

КОНАЧНО ДОГОВОР: Задовољавајући предлог о организацији и запосленима у Болници Мељине

Foto: gov.me

Državna sekretarka u ministarstvu zdravlja Slađana Ćorić kazala je da je resornom ministarstvu interes kao i svim građanima Herceg Novog da Bolnica Meljine bude samostalna. Kako u ovom trenutku zbog nedostatka kadra to nije bilo moguće kotorska bolnica  prihvatila je da  bolnica Meljine bude njihov organizacioni deo dok se ne formiratim dovoljan  da se samostalno uključe u sistem javnog zdravstva.

- Mislim da smo uspostavili dobar način komunikacije i da smo konačno napravili najbolje rešenje u interesu građana Herceg Novog, a to je kontinuirano pružanje zdravstvene zaštite. Bolnica će funkcionisati od 1. marta kao organizaciona jedinica Bolnice Kotor a do tada će raditi po starom modelu, objasnila je Ćorić.

Ona je komentarisala i broj zaposlenih u ovoj ustanovi i konkurs koji je objavila bolnica Kotor kojim je taj broj značajno smanjen.

- Vodiće se računa da se postepeno uvode konkursi kako proces rada bude organizovan. Tamo je sAda 11 lekara, ne možete primiti 160 ljudi na tih 11 lekara. Moramo voditi računa o sistematizaciji, normativima i kapaciteti će se proširivati kako se budu stvarali uslovi, rekla je Ćorić.

Zaposleni do 1. marta imaju ugovor po osnovu stečaja, nakon toga će preći u sistem javnog zdravstva, potvrdila je i  medicinska direktorica Bolnice Meljine, dr Olivera Elez, a do tada, prema njenim rečima sledi još razgovora, ali se došlo do modela koji bi zadovoljio i zaposlene i potrebe građana Herceg Novog.

- Za početak, dr Kumborović će posetiti Bolnicu Meljine u sredu, da na licu mesta pogledamo organizaciju i pokrenemo definitivno sistematizaciju, tako da ćemo do 1. marta imati dovoljno vremena za sve neophodne korekcije – kazala je dr Elez.

Bolnica će do tada fukcionisati u stečaju. Dr Elez je najavila da će danas ili sutra biti isplaćene decembarske zarade i deo tekućih troškova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!