UTVRĐENA LISTA OD 27 KANDIDATA: Sužava se izbor za sudije Ustavnog suda Crne Gore

V.K.

13. 01. 2023. u 18:14

USTAVNI odbor jednoglasno je utvrdio listu prijavljenih kandidata za izbor četvoro sudija Ustavnog suda Crne Gore, na osnovu konkursa raspisanog krajem prošle godine.

УТВРЂЕНА ЛИСТА ОД 27 КАНДИДАТА: Сужава се избор за судије Уставног суда Црне Горе

Foto: Arhiva VN

Odbor je juče formirao komisiju koja će utvrditi da li su prijave kandidata podnete u skladu sa javnim pozivom. Na oglas se prijavilo 27 pravnika.

Na konkurs su se javili Marijan Aković, Snežana Armenko, Alija Beganović, Narcisa Maja Bošković, Nikola Golubović, Sulejman Guči, Dragana Đukanović, Azra Jasavić, Snežana Jonica, Fadil R. Kadrović, Danica Kovačević. Jovan Kojičić, Sanja Maslenjak, Darko Mugoša, Mušović Medina, Zdenka Perović, Jadranka Novaković, Ivan Radojičić, Savo Rašović, Faruk Resulbegović, Jelena Ružičić, Momirka Tešić, Edmund Ujkaj, Azra Cama, Maja Šćepanović, Amer Šukurica i Blagota Mitrić.

Za sudiju Ustavnog suda može da konkuriše pravnik koji ima najmanje 40 godina i 15 godina radnog staža u pravnoj struci. Za njihov izbor potrebna je dvotrećinska većina u Skupštini Crne Gore.

Podsetimo, Ustavni sud je u blokadi od sredine septembra 2022. godine, od kada je sudija Miodrag Iličković otišao u penziju. U sudu je trenutno troje od ukupno sedam sudija, pa ta institucija nema kvorum za rad.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!