ZATRAŽILA ŠTO SKORIJI IZBOR SUDIJA: Predsednica Skupštine Crne Gore pisala Ustavnom sudu

M. SEKULOVIĆ

19. 12. 2022. u 19:54

PREDSEDNICA Skupštine Crne Gore Danijela Đurović uputila dopis predsednici Ustavnog odbora Skupštine Simonidi Kordić u kome je zatražila da se što pre otpočne sa ponovnom procedurom izbora sudija.

ЗАТРАЖИЛА ШТО СКОРИЈИ ИЗБОР СУДИЈА: Председница Скупштине Црне Горе писала Уставном суду

Foto: V. K.

Ovo je saopšteno iz kabineta predsednice Skupštine Crne Gore Danijele Đurović, " u cilju pravilnog i istinitog informisanja javnosti, imajući u vidu različite interpretacije poslednjih dešavanja u Crnoj Gori, posebno onih vezanih za izbor sudija Ustavnog suda Crne Gore.

- Imajući u vidu evropsku agendu države Crne Gore, kao i neophodnost postojanja funkcionalnog Ustavnog suda, smatram neophodnim što pre otpočeti ponovni postupak izbora sudija kako bismo obezbedili deblokadu institucije – napisala je Đurović.

Iz kabineta saopštavaju da je predsednica Đurović „svoju ustavnu i zakonsku obavezu ispunila 12. decembra - istog dana kada je, nažalost, propao još jedan pokušaj izbora sudija Ustavnog suda, i to zbog nepostojanja volje parlamentarne manjine da učestvuje u procesu i dâ doprinos da se konačno reši ovo pitanje, koje je preduslov za rešavanje i svih drugih gorućih pitanja u Crnoj Gori.

- Uvereni smo da će, nakon ovog objašnjenja, javnosti Crne Gore biti kristalno jasno da je predsednica Skupštine u potpunosti posvećena postupku izbora sudija Ustavnog suda sve do njegovog potpunog kompletiranja - kažu iz kabineta Đurović.

Konstatuju da se duboka institucionalna kriza u Crnoj Gori može rešiti jedino izborom sudija Ustavnog suda kao najviše sudske instance u državi, koja će u momentu kada bude potpuno funkcionalna, dati odgovore i na sva druga sporna pitanja oko kojih postoje neslaganja između političkih subjekata u Crnoj Gori.

- Tom cilju treba svi da daju maksimalan doprinos i da stave po strani kalkulacije i sitne partijske interese. Dobrobit građana i napredak države konačno moraju svima biti na prvom mestu, smatra Đurović.

Pismo je Đurović poslala 12. decembra 2022. godine, kada je saopšteno da sudije Ustavnog suda nisu izabrane.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)