PRVI KORACI ZA PODRŠKU INSTITUTU IGALO: Odblokirati račun i isplatiti zarade

V.V.

28. 12. 2022. u 20:15

ODBLOKIRATI račun Instituta Igalo i isplatiti novembarske zarade, prvi su zadaci koji će biti rešavani u skladu sa dogovorom koji su postigli predstavnici Odbora direktora i v.d. izvršnog direktora, dr Savo Marić sa premijerom Dritanom Abazovićem.

ПРВИ КОРАЦИ ЗА ПОДРШКУ ИНСТИТУТУ ИГАЛО: Одблокирати рачун и исплатити зараде

Foto:V.V.

Premda je, kako kaže dr Savo Marić, ovaj dogovor očekivao ranije, ističe da je najvažnije rešiti akutne probleme. To znači odblokirati račun koji je blokiran već mesec i po, isplatiti novembarske zarade a onda obezbediti normalno poslovanje na početku 2023. godine.

Podsetićemo, u menadžmentu Instituta smatraju da privatizacija nije rešenje jer ta ustanova može da radi ali je potrebno da njihove konkretne predloge za izlazak iz krize  podrže i nadležni  u državi. Prvi koraci su usaglašeni.

- Premijer Abazović je prihvatio naše sugestije, saglasan je sa njima i kao predsednik Vlade Crne Gore daće dodatni impuls da se ti preduslovi ostvare, kako bi u prvim radnim danima Nove godine rešili ove probleme – navodi dr Marić.

Uplatu sredstava na račun Instituta u ovoj ustanovi očekuju početkom januara preko Fonda za zdravstveno osiguranje. Nakon toga radnici mogu dobiti zarađeno u novembru.

Dr Marić naglašava da u Institutu imaju način i predlog kako da konsoliduju rad, ali sa budućim rešenjima, poslovanjem i planovima potrebno je prethodno upoznati premijera i proveriti da li i on ima neku sugestiju ili predlog.

Prve goste u Institutu očekuju  tokom predstojećeg „Praznika mimoze“.

BONUS VIDEO - BLIŽI SE NOVA GODINA: Ali, ko slavi prvi, a ko poslednji?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Inovacija iz Japana kao savršen dodatak kolekciji „Art Must Go On“ Bate Spasojevića