MELJINE NA PUTU OZDRAVLJENJA: Od 1. januara istureno odelenje Bolnice Kotor

V.V.

24. 12. 2022. u 22:23

OD 26. decembra napokretnosti Bolnice Meljine preuzeće Uprava za katastar i imovinu pa će ova zdravstvena ustanova već od 1. januara 2023. funkcionisati kao istureno odelenje JZU opšta bolnica Kotor.

МЕЉИНЕ НА ПУТУ ОЗДРАВЉЕЊА: Од 1. јануара истурено оделење Болнице Котор

Foto:V.V.

Tako će biti rešen problem star desetak godina ali i status oko 150 zaposlenih, a građanima Herceg Novog biće osigurana adekvatna zdravstvena zaštita na sekundarnom nivou, saopštio je nedavno  direktor Fonda za zdravstveno osiguranje i član Komisije za rešavanje problema ove ustanove, dr Vuk Kadić.

- U Bolnici je sada stalno zaposleno  11 lekara, četiri lekara koji su penzioneri, ali rade puno radno vreme, oko 60 zaposlenih medicinskog kadra i 68 do 70 nemedicinskog kadra. Govorimo o 150 ljudi odnosno porodica koje su  direktno vezane za opstanak ove zdravstvene ustanove – naveo je Kadić.

Prema njegovim rečima preuzimanje nepokretnosti od Uprave za katastar i imovinu je početak procesa uvođenja Bolnice u sistem javnog zdravstva, za šta do sada nije postojao način, jer je bolnica bila privatna zdravstvena ustanova u stečaju.

Bolnica se održala  na entuzijazmu zaposlenih kojima je Kadić zahvalio kao i građanima Herceg Novog, što su imali razumevanja. Prema njegovoj oceni dugogodišnji problem je u ovoj fazi rešen na zadovoljstvo svih i zaposlenih u Bolnici  i građana, ali i članova Komisije.

Odluka Vlade Crne Gore da Uprava za katastar i imovinu preuzme nepokretnosti Bolnice, do sada je bila pod oznakom interno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!