NA PROMOCIJI I BAKA MILKA: Eparhija budimljansko -nikšićka i „Svetigora“ spremaju predstavljanje knjige „Mirkovići iz Macavara“

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

21. 12. 2022. u 13:35

EPARHIJA budimljansko-nikšićka i njena izdavačka kuća „Svetigora“ organizuju u petak promociju knjige Draga Simovog Mirkovića „Mirkovići iz Macavara“ u Nikšiću.

НА ПРОМОЦИЈИ И БАКА МИЛКА: Епархија будимљанско -никшићка и „Светигора“ спремају представљање књиге „Мирковићи из Мацавара“

foto:V Mitrić

O knjizi će da govore protojerej Miodrag Todorović, Vladimir Mitrić, novinar „Večernjih novosti“, Vukašin Mirković, profesor Mirko Toljić i autor.

Gost književne večeri, pored ostalih, biće Milka Mirković, majka pisca knjige, koja je napunila 95 leta, sa svojim najbližim, kao i praunuk čuvenog istoričara crkve Đoke Slijepčevića, diplomirani ekonomista Petar Banković.

- Radujem se ovom lepom delu, svedočanstvu o našim Mirkovićima, ponosna što je moj sin, Drago, uredio i knjigu i rodoslov mojih Koprivica -kaže majka Milka.

Rosa Mirković, Dragova supruga, rodom iz Rađevine kaže da su i njeni preci poreklom iz Stare Hercegovine, kao i bratstvo u koje se udala, i da u Kostajniku postoji čitav zaseok „Ercegovci“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri