SLUČAJ MIJUŠKOVIĆ: Sud još ispituje detalje oduzimanja unuka od bake - starateljke u Budvi (VIDEO)

I. D. S.

01. 12. 2022. u 21:17

SUD još utvrđuje da li je bilo propusta u slučaju oduzimanja unuka Sanji Mijušković u Budvi, na osnovu čega bi trebalo i da odluči gde će dve devojčice, o kojima je do nedavno brinula baka, ubuduće biti najbezbednije, odnosno ko će dobiti starateljstvo nad njima.

СЛУЧАЈ МИЈУШКОВИЋ: Суд још испитује детаље одузимања унука од баке - старатељке у Будви (ВИДЕО)

borba.Me

Iako su dve devojčice, nakon što su prisilno oduzete od njihove bake Sanje Mijušković kojoj je određen pritvor, smeštene kod majke, još nije utvrđeno ko će u narednom periodu dobiti starateljstvo nad njima. Kako je "Novostima" rečeno iz kotorskog Osnovnog suda, postupak oko utvrđivanja svih detalja u vezi sa slučajem još uvek traje, a imajući u vidu prirodu postupka, pojedinosti za sada neće iznositi u javnost.

- Detalji predmeta koji se vodi pred ovim sudom, a u kojem se pojavljuje Sanja Mikušković, navedeni su u ranijem saopštenju. Imajući u vidu prirodu postuka, koji još traje, u pomenutom saopštenju sadržane su sve i formacije koje trenutno mogu biti dostupne javnosti - kazali su iz suda.

Samim tim, još nije poznato zbog čega devojčice u startu nisu dodeljene majci tokom procesa razvoda, odnosno zašto nije bila pogodan staratelj ni u periodu kada otac nije mogao da bude sa njima zboga posla van države.

Od odgovornosti su se za sada zaštitili samo socijalni radnici. Kako su kazali u Ministarstvu rada i socijalnog staranja, ta služba nije napravila bilo kakav propust u slučaju preuzimanja dece. Pritom, kako ističu, bili su onemogućeni da rade svoj posao i obezbede sigurno okruženje za decu i sa njima razgovaraju.

Sa druge strane, objavljivanjem videa na kojem devojčice vrište i plaču, a na kojim su prikazana i njihova lica, grubo je prekršeno njihovo pravo na privatnost, napominju iz ministarstva.

@rhinokid013

Prvi dio potresnog videa.Djevojčice Sara i Đina Mijušković se protivno svojoj volji odvode kod majke, uprkos činjenici da su imale višestruke povrede u više navrata zbog kojih je majka prijavljivana.Nažalost, institucije Crne Gore ćute🙂

♬ original sound - Lion's son

Mijuškovićeva, baka dve devojčice, koja je staratelj dok im je otac na poslu van države, snimala je uživo izvršenje sudske presude i objavila na društvenim mrežama koji traje oko 20 minuta. Na snimku se vidi da su tu policajci, socijalni radnici i deca. Obratila se javnosti kako bi, navodi na snimku, tražila pomoć, deci tom prilikom govori da ide u zatvor, a one kod svoje majke, dok devojčice sve vreme vrište i plaču, ne želeći da se odvoje od nje.

Iz nadležnog suda je ranije rečeno da su prilikom svakog pokušaja da se sprovede izrečena mera, odnosno omogućavanje kontakta dece sa majkom, to ometano, a deca podstreknuta od babe.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri