ZAPLENJENO 430 KILOGRAMA KOKAINA: Uhapšeno 10 Albanaca u Luci Bar, vrednost droge oko 40 miliona evra (FOTO)

B.Dabić

25. 11. 2022. u 13:06

U MEĐUNARODNOJ akciji koja je rezultirala i zaplenom 430 kilograma kokaina, čija je vrednost oko 40 miliona evra, uhapšeno je deset osoba, državljana Albanije.

ЗАПЛЕЊЕНО 430 КИЛОГРАМА КОКАИНА: Ухапшено 10 Албанаца у Луци Бар, вредност дроге око 40 милиона евра (ФОТО)

Foto: Uprava policije

Iz policije najavljuju da se traži još osumnjičenih za krijumčarenje narkotika u međunarodnom lancu.

- Zajedničkom akcijom službenika Uprave policije i Uprave prihoda i carina, u saradnji sa policijskim službenicima Republike Albanije i koordinaciji sa Višim državnim tužilaštvom Crne Gore i nadležnim državnim tužilaštvom Republike Albanije, realizovana je višemesečna međunarodna aktivnost kodnog naziva Port u Crnoj Gori, a kodnog naziva Konsistenca u Republici Albaniji. Ova akcija rezultirala je zaplenom oko 430 kilograma opojne droge kokain i lišavanjem slobode deset osoba, državljana Republike Albanije, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo stvaranje kriminalne organizacije i krivično delo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, navodi se u saopštenju Uprave policije

Policijski službenici su preduzimajući mere i radnje iz svoje nadležnosti, a uz primenu mere tajnog nadzora u odnosu na objekat, zajedno sa albanskim kolegama realizovali gore navedenu aktivnost i tom prilikom na teritoriji Republike Albanije zaplenili oko 430 kilograma opojne droge kokain, ulične vrednosti oko 40 miliona evra. Takođe, ovom prilikom zaplenjeno je više komada oružja (tri pištolja, tri automatske puške i veća količina municije različitog kalibra), tri vozila i oko 20 hiljada evra.

Foto: Uprava pol.

Zaplenjeni kokain 

Naime, 7. jula 2022. godine u Luku Bar iz luke Buenaventura – Kolumbija, brodom „Monte Cervino“ dopremljen je kontejner u kojem se nalazilo organsko đubrivo raspoređeno na 20 paleta. Predmetni tovar je kroz Crnu Goru bio u tranzitu, dok je krajnja destinacija bila Republika Albanija.

Službenici Uprave prihoda i carina su na osnovu svojih carinskih ovlašćenja izvršili otvaranje kontejnera i istovar robe, gde na licu mesta sa raspoloživom opremom nisu mogli utvrditi tačan hemijski sastav pristigle robe, o čemu su obavestili službenike Uprave policije.

Službenici Uprave policije su nakon utvrđenog hemijskog sastava od strane Forenzičkog centra, u saradnji sa policijskim službenicima Republike Albanije, a u koordinaciji državnog tužioca Višeg državnog tužilaštva u Podgorici i nadležnog tužioca Republike Albanije, sprovodili meru tajnog nadzora – praćenje prevoza i isporuke predmeta krivičnog dela (kontrolisanu isporuku).

-Ova aktivnost je juče, uz aktivno učešće pripadnika crnogorske policije, rezultirala zaplenom 595 džakova organskog đubriva, za koje se osnovano sumnja da se u njima nalazi oko 430 kilograma opojne droge kokain i lišavanjem slobode deset lica na teritoriji Albanije, dok se određeni broj lica još uvek potražuje, zaključuje se u saopštenju Uprave policije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (0)

STAV BEOGRAĐANA: Pitali smo građane šta misle o zabrani pušenja u zatvorenom koju traži ministarka Danica Grujičić (ANKETA)