MILO PODRŽAO PROTEST: U parlamentu ne poštuje Ustav i ruši ustavni poredak

V.K.

07. 11. 2022. u 21:21

PREDSEDNIK Crne Gore Milo Đukanović podržao je protest, koji je u utorak planiran ispred zgrade Skupštine u Podgorici.

МИЛО ПОДРЖАО ПРОТЕСТ: У парламенту не поштује Устав и руши уставни поредак

Foto PREDSJEDNIK.ME

On je na Tviteru naveo da je cilj protestnog skupa "vraćanje kredibiliteta i legitimiteta institucijama i zaštita Crne Gore".

- Nema opasnijeg podrivanja institucija nego kad se u parlamentu ne poštuje Ustav i ruši ustavni poredak - napisao je Đukanović.

Podsetimo, Demokratska partije socijalista protivi se izmenama Zakona o predsedniku. Iz Predsedništva DPS su konstatovali da je donošenjem Zakona o predsedniku većina grubo narušila Ustav i ugrozila ustavni poredak u zemlji.

- Ovakav akt brutalnog pravnog nasilja nastavak je politike destrukcije koja ima za cilj institucionalno razarenje Crne Gore kako bi se država učinila nefunkcionalnom, i tako stekao alibi za finale projekta koji znači ukidanje suvereniteta, a potom i nezavisnosti obnovljene na referendumu 2006. godine. Protagonista ovakvog scenarija je proruski izvođač radova velikosrpskog nacionalizma u Crnoj Gori - Demokratski front. Nažalost, takvom njihovom naumu su se pridružile i stranke koje se makar deklarativno zalažu za evropski put Crne Gore - navodi se u saopštenju Predsedništva DPS, dodajući da je "DPS kao državotvorna stranka uvek davala doprinos izgradnji institucija i njihovom osposobljavanju da svojom nezavisnošću i kvalitetom rada doprinose razvoju društva i napretku države".

Pristalice bivšeg režima već su se okupljale u centru Podgorice kako bi "iskazali revolt zbog usvojenih izmena Zakona o predsedniku države" ali i drugih odluka Vlade zbog kojih je, kako procenjuju, ugrožena nezavisnost Crne Gore.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba