PODSTANARI U TREĆEM DOBU: Barski penzioneri još čekaju stanove

B. Dabić

05. 11. 2022. u 06:11

VEĆ godinu dana 63 barskih penzionera trebalo je da uživaju u svojim stanovima koje su po povlašćenim cenama platili 2020, ali su i dalje podstanari.

ПОДСТАНАРИ У ТРЕЋЕМ ДОБУ: Барски пензионери још чекају станове

foto: B. Dabić

Upravo zato su protestovali u Popovićima zahtevajući da saznaju kada će biti pod svojim krovom.

Kako tvrde, sada im je jasno da su izgradnju njihovih nekretnina od početaka pratile promene planova i mnoge nepravilnosti. I da je to sve odložilo useljenje u svoje plaćene stanove. Neki penzioneri ušli su u nezavršene stanove, ali imaju problema sa strujom, ispadaju im osigurači, jer je oko 20 stanara prikačeno na građevinsku struju. Ovlašćeni revizor je izričit da objekat mora biti kompletno gotov, a fali agregat i završetak još nekih h poslova.

Na početku radova investitor je bio Fond PIO, ali sa kupcima stanova predugovore kod notara je potpisivao ovlašćeni zastupnik NVO Udruženje penzionera Bar. Ispred firme "Lipa ing", podizvođača radova, Milorad Vujović je juče obećao da će za mesec dana završiti preostale radove i potrebne papire dostaviti nadzornim organima.

- Sve je bilo urađeno, sva dokumentacija. Sad je ispalo da objekat ne može da bude primljen od strane nadzornag organa. To je greh. Nadamo se da će država iznaći mogućnost i da će novac prebaciti na prava mesta - kaže predsednik Udruženja penzionera Bar Rajko Joličić.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati